Primăria Timişoara

Se plătesc primii bani din programul Rabla Local

Primii beneficiari ai sumelor aferente programului Rabla Local din Timișoara vor primi banii aferenți primelor de casare a vehiculelor scoase din uz. Fiecare dintre aceștia va primi suma de 3.000 de lei.

Primăria Timișoara a anunțat că va vira miecuri, 27 decembrie, sumele cuvenite solicitanților pentru prima de casare aferente primelor 24 de dosare soluționate de Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara (DFMT) către beneficiari ai programului Rabla Local. Din totalul celor 1.361 de solicitanți, 110 au ajuns în etapa de radiere a mașinilor poluante și vor încasa, în perioada următoare, stimulentul de casare. Primăria a semnat, până acum, 513 contracte, din care 311 au fost parafate și de către beneficiari.

După semnarea contractului, pasul următor îl reprezintă  casarea autovehiculului la un centru autorizat APM Timiș pentru preluarea autovehiculelor uzate și radierea autovehiculului  de la Direcția Regim Permise și Înmatriculare a Vehiculelor. După aceea, beneficiarii vor depune online, pe internet, la adresa www.dfmt.ro, (Atlas Web) la secțiunea declarații online – Rabla Local PAS 2, o serie de documente: certificat de distrugere emis de o firmă autorizată, certificat de radiere emis de Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări Timis.

DFMT va soluționa cererea de finalizare  a dosarului și, în caz de aviz favorabil, va efectua scoaterea din evidențele fiscale a autovehiculului.

Primăria precizează că autovehiculele trebuie predate la unități autorizate în vederea casării după semnarea contractului. În caz contrar, proprietarul nu mai este eligibil.

Fiecare beneficiar va primi suma de 3000 de lei. Plata acesteia se va face după scoaterea definitivă din evidența fiscală a autoturismului. În lipsa documentului care atestă scoaterea din evidența fiscală, nu poate fi plătit stimulentul de casare, chiar dacă există un contract încheiat cu Primăria.

Persoanele care primesc suma respectivă pentru casarea mașinii vechi nu au dreptul să  achiziţioneze un autoturism cu norma de poluare Euro 5 şi/sau inferioară în termen de 3 ani de la primirea stimulentului pentru casare. Proprietarii nu sunt condiționați însă de achiziția unui autoturism nou.

Finanțarea pentru Rabla Local este asigurată de Ministerul Mediului – Administrația Fondului pentru Mediu în proporție de 80% și de Primăria Timișoara în proporție de 20%.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

25 de minute ago

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

14 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

17 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

17 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

18 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

18 ore ago