Primăria Timişoara

A fost și dezbaterea publică. Proiectul bugetului Timișoarei poate merge la vot

Primăria Timișoara a bifat și necesara dezbatere publică cerută de lege pe tema bugetului orașului, înainte ca proiectul să ajungă la votul consilierilor locali. Așadar, luni, la sediul municipalității, a avut loc clasica întâlnire publică în care s-a discutat despre cum se fac și se cheltuie banii orașului.

”Rețeta” întâlnirii a fost cea deja clasică, cineva de la primărie a prezentat datele bugetului, după care cetățenii au intervenit și cerut diferite sume de bani, fiecare cu problema lui, gen ”la mine pe stradă nu e asfalt, nu e lumină”.

Primăria a fost reprezentată la cel mai înalt nivel, de viceprimarul Ruben Lațcău, prezența obișnuită la acțiunile de acest tip, în care e nevoie de tărie de caracter și de spirit pentru a face față discuțiilor și, eventual, disputelor, cu cei din sală. De asemenea, alături i-a fost city-managerul Matei Creiveanu.

Este cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată orașul, a anunțat Lațcău. De asemenea, el a vorbit despre necesitatea unei bune execuții bugetare, degeaba prevezi bani și proiecte finanțate dacă nu le duci la bun sfârșit, a mai menționat acesta.

Prezența în sală nu a fost deloc una extraordinară, doar câțiva cetățeni sosiți la întâlnire cu speranța de a-și rezolva micile lor probleme de stradă, respectiv câțiva consilieri locali. Pe lângă clasicele cereri pentru asfaltări s-a cerut și extinderea Școlii Generale 27 din Dâmbovița, respectiv de noi investiții de infrastructură sportivă, pentru Generală 24. Discuții au fost și pe tema noului cartier care se ridică în zona Torontalului – Metro, dar și pe tema subvențiilor generoase pregătite pentru ”clasicele” STPT și Colterm. Radu Țoancă a menționat că odată această situație trebuie rezolvată.

Întâlnirea administrativă… intimă s-a încheiat cu promisiunea de rezolvare a problemelor ridicate și cu stabilirea unor linii bugetare pentru acestea.

Urmează, joi, plenul pentru buget și aproape sigur, lupta ”de gherilă” pentru negocierea unor sume pentru unele sau altele dintre proiecte, propuse fie de un grup politic, fie de un consilier local. Desigur, negocierile continuă până la momentul votului.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

11 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

12 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

14 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

14 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

14 ore ago