Politica

Raul Olajos și REPER au pornit în cursa pentru Timișoara

Începând de duminică, Raul Olajos a pornit oficial în cursa pentru funcția de primar al Timișoarei. Acum la REPER, el spune că nu e vorba, în primul rând, despre candidatura sa, ci despre echipa partidului.

După independenții Marian Vasile și Cristian Moș, plus Dominic Fritz de la Alianța Dreapta Unită sau Nicolae Robu de la uniunea PSD plus PNL, opțiunea timișorenilor pentru alegerea primarului are de duminică un nou candidat. Raul Olajos lasă Consiliul Județean Timiș, acolo unde a fost ales în acest mandat de patru ani, și îl concurează pe fostul său șef de la USR, Dominic Fritz. Venit pe filiera PLUS în cadrul USR, el a fost demis din funcția de lider al consilierilor județeni ai partidului amintit, divergențele cu ”filiera” USR din uniune s-a înrăutățit, în final trecând efectiv la REPER, noua construcție politică gândită de Dacian Cioloș. Acum, e liderul formațiunii în Timiș și atacă funcția de primar al Timișoarei. O misiune nu tocmai ușoară, pentru că va înfrunta doi ”grei”, dar va reprezenta un electoral care nu se regăsește în oferta electorală a celor doi.

Dar, important e proiectul și echipa, nu neapărat o candidatură a unei persoane, a subliniat Olajos, la lansarea candidaturii sale

”Nu avem cea mai bună echipă, poate nici cea mai frumoasă, dar suntem cei mai rezistenți și încăpățânați într-un sens pozitiv. Chiar dacă astăzi pare că este vorba despre candidatura mea la primărie, în realitate e vorba de o echipă de oameni care au rezistat în ultimii cinci ani tensiunilor politice și greutăților care au venit din toate părțile. Nu este ușor să faci față în zona politică când nu ești dependent de funcții publice și când rolul tău în zona politică vine strict dintr-o contribuție pe care vrei s-o aduci comunității. În spatele jocului politic sunt tensiuni și presiuni, sunt în general resurse imense și resurse, care nu vin așa cumva din donații punctuale ale cetățenilor, ci care vin din mediile private și publice”, a spus Olajos, celor prezenți în sală la lansarea REPER.

Liderul filialei județene a partidului amintit spune că formațiunea are numeroși experți în domeniile necesare unei bune administrații, iar aceștia știu cum să își ducă la bun sfârșit proiectele.

”Noi avem multe proiecte și știm și cum să le implementăm. În ceea ce privește implementarea proiectelor, la partea practică am stat prost în această administrație. Mi se pare incredibil că actuala administrație a dat șanse fostei administrații să revină la putere, și asta pentru că a dezamăgit foarte mult. Dincolo de mesajul european, funcția de primar e o funcție dificilă, e o funcție care să trebuie să facă mai puțin show și să livreze mai multe (…) Avem strategii și concepte, programe și proiecte. Avem strategii de dezvoltare a municipiului Timișoara, a zonei metropolitane. Știu foarte bine că nu neapărat planul face diferența, ci capacitatea de a duce planul la bun sfârșit”, a mai spus Olajos.

Despre unde se situează în prezent REPER în opinia electoratului local, Raul Olajos a spus, adresându-se presei, că nu are sondaje la dispoziție, dar că dacă vrea să știe nivelul de popularitate a sa și a partidului urmărește gradul de iritare al adversarilor politici.

Alături de el, pe podiumul de la Iulius Congress Hall au urcat zece dintre membrii REPER Timiș, care vor intra în cursa pentru consiliul local.

”Sun zece, pentru că așa am gândit noi majoritatea, cu zece consilieri”, a mai menționat Olajos, subliniind că în spate sunt mult mai mulți membri, oameni de valoare.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

A fost emisă autorizația de desființare a actualei baze sportive Dan Păltinișanu/Doc.

Proiectul noului stadion al Timișoarei face un nou pas înainte. Primăria a emis autorizația de…

13 ore ago

Un tâlhar periculos este căutat de oamenii legii. Dacă l-ai văzut sună la 112

În 17 august, polițiștii au fost sesizați de către o tânără, în vârstă de 28…

14 ore ago

Bozankaya și Primăria Timișoara au semnat contractul pentru producerea și livrarea a 33 noi de troleibuze/Foto

Turcii de la Bozankaya vor produce pentru Timișoara un număr de 33 de noi troleibuze.…

14 ore ago

Festivalul de film „The Galactic Imaginarium” 13-22 septembrie 2024 Ediția a cincea

În perioada 13-22 septembrie 2024 va avea loc la Timișoara, a cincea ediție a festivalului…

14 ore ago

De Sfânta Maria Mică, mare rugă la Giarmata Vii!

Primăria și Consiliul Local Ghiroda, cu sprijinul Bisericii Ortodoxe Române Giarmata Vii și în parteneriat…

16 ore ago

Colterm primește de la Primăria Timișoara 10 milioane de lei, pentru pierderile induse

Un minut și 46 de secunde au avut nevoie consilierii timișoreni pentru a aproba acordarea…

16 ore ago