Alegeri

Alegerile locale de duminică au fost contestate în 28 de secții într-o singură plângere. Solicitarea a fost respinsă.

REPER, prin filiala Timiș, a contestat modul în care a fost realizat procesul de votare în nu mai puțin de 28 de secții de votare din Timișoara. În acest sens a fost depusă o plângere la Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara, dar aceasta a fost respinsă.

Prin intermediul celor doi vicepreședinți ai filialei Timiș, Anca Micșa-Oprea și Cristian Răducă, s-a solicitat renumărarea voturilor, aceasta pentru că membrii REPER ar fi numărat mai multe persoane care au intrat la secțiile de votare, decât ar fi fost înregistrate în procesele verbale, conform BEC Timișoara.

Prin întâmpinarea înregistrată de Partidul Reînnoim Proiectul European al României, Ia data de 12.06.2024, prin Anca Micşa-Oprea şi Cristian Răducă, în calitate de Copreşedinţi ai Filialei Timiş, în temeiul art. 39 alin.1 lit. e din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşi1or locali, se invoca nereguli grave cu privire la procesul de votare in mai multe secții de votare din Timişoara la alegerile pentru Consiliul Local al Municipiului Timișoara și se solicită renumărarea voturilor pentru stabilirea corectă a rezultatelor electorale, conform voturilor exprimate de alegători, în următoarele secţii de votare din Timişoara: 198, 161, 6, 205, 97, 149, 110, 72, 2, 138, 25, 36, 164, 63, 35, 92, 83, 122, 14, 70, 96, 31, 87, 132, 195, 95, 88, 143”, se spune în hotărârea BEC Timișoara, care a fost realizată după plângerea depusă.

Cei de la Biroul Electoral fac precizări și asupra motivelor invocate de REPER.

”În motivare a arătat că, în secțiile anterior enumerate, la alegerile pentru funcția de Consilier local s- a obținut un număr de voturi mult mai mic decât cel raportat de către membrii activi și simpatizanți din această circumscripție electorală. Analizând contestația formulată, biroul electoral de circumscripție, în unanimitate, consideră că, în argumentarea acesteia, se pleacă de la o presupusă stare de fapt care nu este dovedită și nici nu poate fi verificată, în contextul în care procedura de verificare a proceselor verbale de la secțiile de vot indicate a constatat corectitudinea întocmirii acestora, în raport de dispozițiile legale incidente. Chiar și in contextul în care, s-ar dispune ipotetic renumerotarea voturilor, operațiunea respectivă nu poate releva opțiunea de vot a simpatizanților REPER”, se mai spune în hotărârea respectivă,

De fapt, două astfel de plângeri ar fi fost depuse, câte una pentru consiliul local și pentru funcția de primar.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Meciul României la EURO 2024 se vede pe terasa exterioară din Iulius Town Timișoara

La primul meci al tricolorilor de la Campionatul European de Fotbal, timp de 90 minute,…

52 de minute ago

Căpitanul Austriei, jucător cu 14 trofee în carieră și vicecampion mondial U19, va juca în alb-violet

Un multiplu campion al Austriei și totodată căpitanul naționalei acestei țări se alătură lotului echipei…

2 ore ago

Timișoara, de la Caravaggio la Angus Young

Știu persoane pentru care Nicolae Robu însemna o cale mai scurtă pentru revenirea fotbalului timișorean,…

4 ore ago

Val de căldură şi în weekend, dar şi posibile furtuni în Timişoara

Vremea va rămâne deosebit de caldă şi în acest weekend, dar în unele regiuni, după…

4 ore ago

Afaceri locale de succes și transferul spre generațiile tinere/FOTO

Trei companii de succes din Vestul țării au luat parte la workshopul cu tema „Transferul…

4 ore ago

Continuă restricţiile de trafic din judeţul Timiş din cauza temperaturilor ridicate

Având în vedere avertizările meteorologice privind înregistrarea de temperaturi ridicate, emise de Administrația Națională de…

18 ore ago