Consiliul Judeţean Timiş

Demarează reparațiile la aerogara de la Cioca

Mult așteptată reabilitare a aerogării de la Aerodromul Cioca poate începe. Consiliul Județean Timiș a semnat contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare, Investiția fiind finanțată prin PNRR, Componenta C5 – Valul renovării.

Fondurile nerambursabile vor fi folosite pentru a aduce aerodromul la standardele cele mai înalte necesare desfășurării de activități aeronautice, continuând o tradiție începută în anii 1930. De asemenea, se urmărește revitalizarea locației și transformarea sa într-un punct de atracție pentru timișoreni prin acțiuni recreative conexe. Pentru a asigura o nouă față aerogării, vor fi realizate lucrări de anvelopare termică, înlocuire a tâmplăriei și refacerea instalațiilor interioare.

La Cioca vom crea un spațiu multifuncțional care să sprijine dezvoltarea activităților sportive și de agrement, întărind astfel legătura dintre locuitori și patrimoniul aviatic al regiunii. În plus, investiția va contribui la dezvoltarea turismului și a economiei județului”, spune Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

După reabilitarea aerogării, consumul total de energie primară va fi redus cu 59%, iar consumul anual specific de energie pentru încălzire va scădea cu aproximativ 63%. Contractul de execuție are o valoare de 5 milioane lei, iar durata propriu-zisă a lucrărilor este de 12 luni.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Anca Todoni, la un pas de tabloul principal la Wimbledon. Sânge rece pentru timişoreancă

Anca Todoni s-a calificat în turul trei al calificărilor la Wimbledon, după ce a învins-o…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 27 iunie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 27.06.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago

Egalul necesar! România merge în optimi de pe primul loc

Selecţionata României s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO…

13 ore ago

Ce facem cu deșeurile periculoase din menajer? RETIM și ADID Timiș anunță cea de-a treia campanie de colectare gratuită din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Dacă deșeurile periculoase din menajer sunt abandonate în locuri neamenajate pot polua grav mediul înconjurător!…

19 ore ago