Sport

Echipa de rugby vrea să se întărească peste vară

Liga de Rugby s-a întrerupt pentru două luni, dar nu se poate vorbi despre vacanță în aceste zile. Nouă jucători de la SCM USV Timișoara s-au prezentat la lotul național, iar staff-ul administrativ pregătește câteva mutări.

Dănuț Borzaș a fost confirmat pe postul de manager al clubului și a vorbit despre structura lotului, după despărțirea de Dorin Lazăr și Giorgi Tedoradze. Lazăr a renunțat la activitatea competițională, iar Tedoradze s-a întors în Georgia, din pricina unor probleme familiale.

„Avem o listă de 4-5 jucători pe care vrem să-i aducem la Timișoara. Doi dintre ei au și jucat pentru Timișoara cu ceva vreme în urmă. Cu plecările lui Dorin Lazăr și Giorgi Tedoradze, trebuie să ne completăm lotul. Avem un lot subțire de 27 de jucători și vrem să mai aducem, cum am zis, 4-5 jucători. Este prea devreme să oferim nume, până când nu avem semnăturile lor, dar suntem în discuții foarte, foarte avansate. La începutul lunii viitoare vor fi în Timșoara. Pentru cei străini, acum facem demersurile de a obține vizele și vor veni într-un viitor foarte apropiat”, spune Dănuț Borzaș, manager SCM USV Timișoar.a

Echipa bănăţeană se află pe locul I în clasament, iar în august va mai juca împotriva echipei CSM Știința Baia Mare (acasă) și Rapid București (în deplasare), în ultimele două runde ale sezonului regular.

„După cum știți echipa națională pleacă într-un turneu în Franța, Statele Unite, Canada. Avem 9 jucători la lot, ne este frică un pic să nu vină accidentați. De aceea am și gândit aceste transferuri. Campionatul abia acum începe. Vin semifinale și apoi finalele, după aia Cupa României și trebuie să obținem neapărat trofeele pe care ne le dorim. Noi avem cele mai mari șanse la primul loc, pentru o semifinală acasă. Avem 31 de puncte, ne mai trebuie o victorie chiar și fără punct bonus cu Baia Mare la Timișoara și o victorie la Rapid”, a mai spus Borzaș.

Semifinalele Ligii de Rugby se vor disputa în manșă unică, 1 vs. 4 și 2 vs. 3, pe terenurile primelor două clasate. Meciurile sunt programate la 31 august.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Dumbrăviţa pierde pe teren propriu cu CSM Slatina, după un meci cu şase goluri, toate în repriza secundă

Singura echipă din Timiş din eşalonul secund al fotbalului românesc, CSC Dumbrăviţa, nu a reuşit,…

10 ore ago

Cel mai probabil Cosmin Tabără va prelua din nou conducerea PNL Timişoara, după plecarea lui Cristian Buşoi

În urma “transferului” lui Cristian Buşoi pe lista Camerei Deputaţilor a PNL Dolj, funcţia de…

11 ore ago

Incursiune în istoria învăţământului timişorean. Gala aniversară ELITh – 100 de ani de excelență, inovație și impact global la Universitatea Politehnica/Foto

Universitatea Politehnica Timișoara a sărbătorit, vineri 27 septembrie, Gala aniversară ELITh – un moment unic…

12 ore ago

Cei mai buni meșteșugari vin la Timișoara, la Muzeul Satului Bănățean, la Târgul Meșterilor Populari

Meșteșugari autentici vin, săptămâna viitoare, la Timișoara pentru a participa la o nouă ediție, cea…

12 ore ago

Deținuții de la Popa Șapcă încep școala. Aproape 100 de persoane vor face carte

Marți, 1 octombrie, la Penitenciarul Timișoara începe un nu an școlar pentru 96 de deținuți.…

12 ore ago

Festivalul Ceaunelor se mută duminică la Giarmata Vii

Duminică, 29 septembrie de la ora 14, la Giarmata Vii va avea loc a doua…

13 ore ago