Opinii

Jurnal de campanie (23). Flash-uri electorale. Cum Oculta îl pune iar primar pe Fritz, iar Robu şi Bode au “ouat” o “mărgică”. Nu uitaţi, duminică e vorba şi despre Grapini!

Doar câteva zile ne mai despart de alegerile locale şi parlamentare, campania electorală fiind spre final. La fel cum spre final este şi această rubrică, în care am cules acum câteva dintre cele mai recente “flash”-uri electorale.

Un sondaj numit dorinţă

Dominic Fritz a prezentat documente care demonstrează că în 2013 s-a dat o autorizaţie de construire prin care palatul de pe strada Micloşi aparţinând unui clan de romi a fost ridicat ilegal. Sub semnătura lui “Eu nu ştiu nimic” Nicolae Robu, Este vorba exact de clanul care a terorizat timp de 20 de ani familia Dragoş, caz făcut public cu ceva timp în urmă. În replică, Robu nu vorbeşte despre acest caz, dar se laudă din nou cum s-a luptat el cu clanurile. Şi s-a luptat şi s-a luptat până când acestea au capitulat anunţând că-l vor vota pe Robu la alegeri. Straşnică “luptă”! Care mi-a amintit vorbele baştanului Puiu Stancu adresate viceprimarului Ruben Laţcău: “Şi pe tine te cumpăr cu bani! O să vezi”. Acel “ŞI” e cel mai important aici şi ar fi foarte intersant despre cine e vorba.

Un sondaj cât o mărgică

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a venit marţi la Timişoara într-o ultimă încercare de-a resuscita campania electorală a lui Nicolae Robu. După kompromatul eşuat la adresa lui Nicuşor Dan s-a încercat şi la Timişoara o lovitură împotriva lui Dominic Fritz. Nu prea s-a găsit însă nimic. Şi-au tot frecat ei minţile de “Doctori”, cel puţin Robu şi Bode au acest titlu, şi, în final, au ouat o “mărgică”. Este vorba de un sondaj de opinie CURS, potrivit căruia Robu ar avea patru procente în faţa lui Fritz. Dacă nici CURS nu şi-a permis să dea mai multe procente în faţă pentru Robu, în condiţiile în care  patronului Ioşca Buble, soţ de deputată PSD, îi pui banii pe frunte şi-ţi cântă precum un lăutar ce vrei, e cam grav. Apropo, în aceaşi şedinţă Bode a spus că o să participela inaugurarea lucrărilor la metroul din Cluj. Ştiţi care a fost replica lui Robu? Exact: “E proiectul meu!”.

Iar îl face Oculta primar pe Fritz?

În aceeaşi şedinţă a PNL, Bode a afirmat că nu se va face exit-poll la Timişoara, probabil considerându-se că lupta e foarte dezechilibrată şi nu are rost să arunci bani pe fereastră. La pariuri, cota lui Fritz a scăzut la 1,12, iar al lui Robu a crescut la 5,25. Ca să traduc în termeni fotbalistici e cum ar juca Real Madrid cu FCSB pe Santiago Bernabeu, şi nu într-un  amical, ci un joc oficial. În toamna anului trecut, Robu a avut o ieşire delirantă,  afirmând nici mai mult nici mai puţin că alegerile din 2020 au fost furate de Ocultă pentru Fritz. Amintim, Fritz a avut aproape dublu decât Robu. Printre argumentele delirului său a fost şi acela că în Timişoara nu s-a făcut exit-poll. “La Timișoara, în mod curios, în ziua alegerilor, nu s-a făcut -cel puțin nu se știe să se fi făcut!- niciun exit poll”, spunea Robu la acea vreme.

Nicolae Robu si Maria Grapini

Nu uitaţi de Grapini!

Aşa cum era de aşteptat şi cum şi-au dorit şi “comasaţii”, mai toată lumea a uitat că duminică sunt şi alegeri europarlamentare. Acolo unde în zona eligibilă avem un singur timişorean. Exact, chiar ea, “trăncănitoarea” Parlamentului European, Maria Grapini, “patrioata” premiată de propaganda lui Putin, mai cunoscută pentru modul în care măcelăreşte limba română. Aşadar, nu trebuie uitat că, în cazul în care votaţi “comasaţii”, votaţi şi febleţea Kremlinului. Sigur, nu ţi-e ruşine nici cu cei doi capi de listă, Mihai Tudose şi Rareş Bogdan.

 

 

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Anca Todoni, la un pas de tabloul principal la Wimbledon. Sânge rece pentru timişoreancă

Anca Todoni s-a calificat în turul trei al calificărilor la Wimbledon, după ce a învins-o…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 27 iunie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 27.06.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago

Egalul necesar! România merge în optimi de pe primul loc

Selecţionata României s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO…

13 ore ago

Ce facem cu deșeurile periculoase din menajer? RETIM și ADID Timiș anunță cea de-a treia campanie de colectare gratuită din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Dacă deșeurile periculoase din menajer sunt abandonate în locuri neamenajate pot polua grav mediul înconjurător!…

19 ore ago