Opinii

Scrisoare la curtea „regelui” Alfred

Avem președinte nou la Consiliul Județean Timiș. Numele lui este Alfred Simonis și este om ambițios și harnic. Este și puternic, căci de aia lumea l-a angajat să muncească pentru județ. Să-i urăm bun venit d-lui Simonis la cârma administrației Timișului, să lege succesul dumnealui de o viață a noastră mai bună, dar înainte să se apuce în toamnă de treabă să știe că deja ne-am făcut o listă cu dorințe, cam cum făceam pe vremuri cu Moș Crăciun, Moș Nicolae, Moș Gerilă sau Iepurașul.

Nu mă dau după cireși să-mi doresc în primul și-n primul rând un centru logistic intermodal sau vreo piață de gros la Făget, dar sunt sigur că-i voi cere președintelui Alfred Simonis să facă ce știe dumnealui mai bine pentru o echipă de fotbal de primă ligă care să joace pe stadionul ăla mare și nou. Aș vrea, dacă se poate domnule Simonis, să fiți acel om cu inițiativă pentru reconstrucția echipei cu finanțare publică, cu investiții private, pe care orice cale juridică ce o găsește de cuvință, numai să fie bine.

Sigur că da, mulți ne dorim să avem servicii medicale ca-n Occident aici la Timișoara. Pentru acesta, tragem nădejde că dumneavoastră, în calitate de președinte al CJ Timiș și al PSD Timiș, veți merge la guvern să băteți cu pumnul în masă și să ziceți „măi, Marcele…”, iar un spital regional să primească finanțare, că nu crăpăm de invidie pe clujeni, craioveni sau ieșeni. Dar puteți bate cu pumnul în masă spunând și „măi, Sorine”, nu este nici o problemă din punctul nostru de vedere.

Mă aștept de la dumneavoastră, domnule preledinte Simonis, să nu așteptați impasibil ca edilul Fritz să-și rupă gâtul mandatul ăsta, pentru că așa ar avea PSD cale mai ușoară spre Primăria Timișoara, în premieră absolută. Să mergeți bărbătește la răzbel peste patru ani, lăudându-vă că l-ați ajutat pe Fritz cu majoritate în Consiliu, cu Coltermul, cu proiecte finanțate european sau guvernamental și așa mai departe.

Sala polivalentă, castelul Huniade, metrou de suprafață pe noile linii modernizate de ministrul Grindeanu prin Timișoara, centura de vest, bazine de înot, polul universitar, scoaterea penitenciarului din centrul orașului, parcare odată și-odată la comisariat – morții mamii ei de parcare! -, aeroportul să-mi dea ce-mi trebuie, să nu mai plec la Budapesta sau Cluj pentru un banal Tenerife, un festival de muzică, teatru, film, ce vrea muşchiul cultural și prezidențial al dumneavoastră.

Lacul Surduc a trecut peste vreo șapte-opt mandate electorale și tot atâtea promisiuni de președinți că va deveni polul de agrement și turism al Timișului. Cu de toate, nu să se zbată în mediocrul de acum. Timișul ar putea să-și înzecească bugetul și perspectiva de viitor dacă cineva luminat precum președintele Simonis va face din el și conurbația cu Aradul – de ce nu? – o zonă industrială și economică cu un potențial imens. La care Clujul să se uite cu invidie, nu invers, ca acuma.

N-ar fi corect ca doar noi, timișorenii, să ne bucurăm de forța dumneavoastră politică și de recunoscuta pricepere administrativă. Pentru că v-au ales comunele și întinsa zonă rurală a Timișului, cred că multă lume ar vrea să ajutați zecile de primari PSD, PNL sau ai Dreptei Unite aleși la 9 iunie. Bun, pe cei ai PSD o să-i ajutați mai rapid, dar cum o să-i puteți ajuta pe toți, la cât de mulți sunt? Nu ați câștigat prea mult, domnule președinte Simonis, nu ați promis oare prea mult? Nu de alta, dar ca să nu dezamăgiți prea mult.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Surpriză pe lista PNL Timiș pentru Camera Deputaților. Criștian Bușoi trimis să candideze la Dolj

Biroul Permanent Național al PNL a aprobat, în această seară, listele de candidați la alegerile…

11 ore ago

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara ediția a noua. Până duminică, în centru avem evenimente și concerte, dar și bucate alese/FOTO

Vineri, la Timișoara s-a deschis o nouă ediție, cea cu numărul 9, a Zilelor Culturale…

13 ore ago

La Universitatea de Vest s-a deschis noul an universitar/FOTO

Cei mai noi studenți care au început perioada de studenție la Universitatea de Vest Timișoara…

13 ore ago

Casa de Cultură Timișoara confirmă, Ruga Bănățeană ”laică” are loc pe 6 octombrie

Organizatorii Rugii Bănățene a Timișoarei, cel puțin partea artistică revin și confirmă că acțiunile ”amânate”…

17 ore ago

Ridicarea noului stadion din Calea Buziașului a ajuns la un sfert din total/FOTO

Un sfert din lucrările la noul stadion din Calea Buziașului au fost finalizate.  Construcția avansează…

17 ore ago

“UVT Liberty Marathon” modifică, sâmbătă şi duminică, traseele mai multor linii STPT

În perioada 28 – 29 septembrie, între orele 05:00 – 18:00, va avea loc evenimentul…

21 de ore ago