Sport

Echipa de baschet se reuneşte duminică, iar de luni începe antrenamentele pentru noul sezon

SCM winsed.swiss Timișoara se reunește la 4 august, chiar în weekendul când orașul își celebrează ziua. Totul va începe cu o întâlnire informală, găzduită de un partener al clubului, după care baschetbaliștii vor fi prezenți duminică pe scena din Parcul Rozelor, cu ocazia spectacolului de Ziua Timișoarei.

Alb-violeții se vor prezenta în fața publicului imediat după ora 22.00, odată cu momentul culminant al serii, concertul solistului și compozitorului sârb Miroslav Ilić.

„Ca la orice început de drum, vor fi multe necunoscute, deoarece nu avem foarte multe informații despre celelalte echipe și ce loturi au alcătuit. Vom afla acest lucru în curând, pentru că majoritatea echipelor începe pregătirea luni, ca noi. Suntem în față unui sezon cu un sistem competițional schimbat față de campionatul trecut, un sistem un pic straniu. În orice caz, va fi nevoie să ne adaptăm, și noi, și celelalte echipe. Cu siguranță, nu va fi ușor de gestionat, deoarece după cum ați văzut este un sistem în care cu unele echipe din campionat joci doar acasă și cu unele doar în deplasare. Asta mereu aduce un grad de risc ridicat, dar e același sistem și pentru ceilalți, așa că nu avem decât să ne adaptăm”, spune Dragan Petricevic, antrenor principal SCM winsed.swiss Timișoara.

Primele antrenamente vor avaea loc luni, la sala Constantin Jude. Întreaga pregătire se va face pe plan local.

„În privința lotului, am dorit un plus de experiență, dar și un plus de energie, prin aducerea celor doi jucători americani de vârste mai tinere. Experiența vine prin transferurile lui Bilinovac şi Vujosević, care sunt certitudini, nu sunt jucători necunoscuţi publicului timișorean și nici baschetului românesc. Despre cei doi americani o să vedem la faţa locului dacă este exact ceea ce n-am dorit. Eu sper că da şi cred că da. Și atunci putem să spunem că o să aducă un plus de energie. Să nu uităm faptul că există un număr de jucători români tineri care sunt într-un progres și care de la sezon la sezon trebuie să livreze mai mult. Aici mă refer la Schipor, la Horga, la Stanciu și la Edi Petrescu, precum și la Legoșin, dacă accidentarea precedentă îi va permite acest lucru”, a mai spus Dragan Petricevic.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

14 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

14 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago