Social

Poliţistul “şoşocist” din Timişoara a fost dat afară din sistem. Valer Kovacs i-a împrumutat Dianei Şoşoacă motocicleta de serviciu pentru un clip electoral

Poliţistul Valer Kovacs, cel care în plină campanie electorală i-a împrumutat Dianei Şoşoacă motocicleta şi casca de poliţist, a fost destituit. “A exprimat opinii contrare intereselor României sau preferințe politice”, motivează decizia Inspectoratul General al Poliției Române.

Poliţistul “rutierist” Valer Kovacs a fost destituit din poliţie, după mai multe “ieşiri” în spaţiul public neconforme cu statutul său. El a fost sancţionat de mai multe ori în ultimii ani.. Pe conturile personale de social-media, Valer Kovacs a postat adeseori mesaje cu tentă naţionalistă, similar celor ale Dianei Şoşoacă. El a mai apărut într-o fotografie şi cu eurodeputatul Cristian Terheş. În plină campanie electorală, Kovacs i-a împrumutat Dianei Şoşoacă motoicicleta şi casca pentru un clip electoral.

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public privind destituirea unui polițist de la Brigada Autostrăzii, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele: Măsura disciplinară a fost luată conform prevederilor legale, după parcurgerea tuturor pașilor procedurali, la propunerea Consiliului de disciplină, constituit la nivelul instituției.

Conform Raportului de cercetare prealabilă, în esență, în cadrul cercetării prealabile, s-a reținut faptul că, în intervalul iunie 2022 – martie 2024, cel în cauză a distribuit în spațiul public, utilizând mai multe conturi pe diferite platforme de socializare, dar și prin participarea în cadrul unor emisiuni TV, conținut audio-video, care, prin mesajul și afirmațiile făcute, a adus jigniri unor categorii profesionale în ansamblul lor (magistrați etc.), a exprimat opinii contrare intereselor României sau preferințe politice, a încălcat obligația de a respecta confidențialitatea datelor dobândite în timpul serviciului, a difuzat materiale care au instigat la indisciplină, a fost lipsit de respect față de colegi sau alte persoane și nu a asigurat informarea corectă a cetățenilor.

Anterior acestei măsuri, agentul de poliție a fost sancționat în repetate rânduri, fără a manifesta regret pentru faptele comise sau respect pentru statutul de polițist.

În continuare, cel în cauză poate contesta actul administrativ, conform prevederilor legale”, transmite Inspectoratul General al Poliției Române.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Regiunea Vest va avea strategie de adaptare la schimbările climaterice, făcută cu fonduri europene

Un număr de 40 de regiuni și comunități vor participa la un program de 18…

7 minute ago

Zona Antenelor se transformă total. Vor fi locuințe, birouri și spații comerciale, dar și școli, grădinițe, drumuri și un centru cultural modern/FOTO

Primăria Timișoara a pregătit o nouă strategie pentru una dintre cele mai interesante noi zone…

26 de minute ago

Primul mare test al tandemului Blaga – Pirtea. Va valida Bucureştiul lista de parlamentare a PNL Timiş aşa cum s-a votat la Timişoara?

La începutul lunii martie, prin vot unanim, Comitetul Director Judeţean (CDJ) al PNL decidea că…

33 de minute ago

Traficul feroviar pe ruta Timișoara Nord – Arad e blocat. Un vagon a deraiat

Un incident petrecut în Halta Șagu, din Arad, a blocat circulația feroviară pe ruta Timișoara…

O oră ago

Arădean scandalagiu, încătușat după ce a sărit pe mașina Poliției Locale la Gara de Nord

Polițiștii locali aflați în patrulare aseară, â în jurul orei 23.30, pe Bdul Republicii, au…

O oră ago

Toamna aduce la Muzeul Apei un program plin de activități pentru copii și tineri

La Muzeul Apei din Timișoara, copiii și tinerii au pregătite în lunile următoare o serie…

O oră ago