Sport

Pregătiţi de derby! O legendă a clubului va da lovitura de start

Numai mâine nu e poimâine! Stadionul Gheorghe Rășcanu din Timișoara va fi sâmbătă gazda duelului dintre primele două clasate ale Ligii de Rugby. SCM USV Timișoara și liderul CSM Știința Baia Mare se vor întâlni de la ora 11.00.

Meciul va fi precedat de lovitura simbolică de start a unei figuri emblematice pentru rugby-ul timișorean, Alexandru Domocoș. În vârstă de 65 de ani, Domocoș lucrează acum în rugby-ul din Italia, dar se întoarce cu bucurie la Timișoara ori de câte ori are prilejul.

„Mă emoționează orice moment când mă reîntâlnesc cu lumea rugby-ului timișorean, iar momentul de sâmbătă chiar va fi unul special pentru mine. Din mai multe motive, dar și pentru că în echipa actuală a Timișoarei mai sunt doi jucători pe care i-am antrenat și eu la începutul deceniului trecut, Eugen Căpățînă și Alexandru Țăruș”, spune Alexandru Domocoş.

Ca antrenor, Sandu a pregătit în două rânduri Timișoara: la mijlocul anilor 90, când a și obținut bronzul campionatului (în 1996), și în perioada 2010-2011.

Ca jucător, Alexandru Domocoș a fost triplu medaliat cu bronz în tricoul Timișoarei. El a fost selecționat și în naționala României, în trei meciuri oficiale (cu Samoa, Zimbabwe și URSS), dar și în câteva partide neoficiale.

Acum, Domocoș este director tehnic la echipa italiană Rivoli Rugby ASD, care are un puternic centru de juniori și o echipă de seniori în liga a treia. „Mă ocup de formarea antrenorilor și jucătorilor, în special a juniorilor. A juniorilor de la 4 la 42 de ani, cum îmi place să spun. De asemenea, pregătirea atletică intră în atribuțiile mele”, declară Sandu Domocoș.

Pe site-ul oficial, clubul italian precizează că „pentru noi este o plăcere să putem conta în continuare pe calitățile tehnice, umane și sportive ale lui Alexandru Domocoș”.

Pentru invitatul meciului, 2024 este un an special, căci se împlinește o jumătate de veac de când a început rugby-ul. Se întâmpla în 1974, la clubul Școlarul Oradea, sub îndrumarea antrenorului Ștefan Szvercsak.

 

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

15 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago