Galeria POD a Centrului de Cultură și Artă Timiș găzduiește expoziția de pictură „Aripi”/FOTO

Expoziţie de neratat! Începând cu data de 19 septembrie, de la ora 18.00, publicul timișorean este invitat la vernisajul expoziției de pictură Aripi, eveniment găzduit de Galeria Pod a Centrului de Cultură și Artă Timiș, care îi aduce în atenția iubitorilor de arte plastice pe trei dintre cei mai inovatori artiști contemporani: Ammar Alnahhas, Gafar Dia și Aya Hay.

La vernisaj vor mai participa, ca invitați speciali, pe lângă cei trei iluștri artiști, domnul lector universitar dr. Gabriel Kelemen care va fi responsabil cu critica de specialitate, dar și maestrul Gheorghe Iovu care va susține în cadrul evenimentului un concert excepțional de muzică terapeutică.

De anul trecut, de la inaugurarea Galeriei Pod, aceasta a devenit un intermediar important în organizarea expozițiilor și evenimentelor, întreaga inițiativă fiind conturată în mod fundamental pe dimensiunea relației cu publicul. Încă de atunci s-a urmărit atât actualizarea modului în care privitorii se raportează la arta contemporană, cât și familiarizarea lor cu diversele metode prin care aceasta este creată, interpretată și colecționată în context modern.

În acest sens, Centrul de Cultură și Artă Timiș dorește prin această expoziție minunată de pictură numită Aripi, ajutată și de elementele arhitecturale deosebite ce îmbină materialele tradiționale cu tehnicile moderne ale Galeriei Pod, să expandeze, într-un mod cât mai inspirativ, universul cultural al publicului și viziunea asupra artei moderne în general.

Locația în sine este un element de artă, vibrația și energia pe care aceasta o transmite fiind una specială, fapt care face din Galeria Pod nu doar un spațiul expozițional, ci un pântec în care se așază în lume arta, artistul și publicul deopotrivă.

Ammar Alnahhas s-a născut în anul 1976, la Al-Hasakah, în Siria. Din jurul anului 2006 trăiește și lucrează în București, România. Între anii 1997-2001 a urmat Facultatea de Artă, Universitatea din Damasc, Siria, iar din 2003, este membru al Asociației de Arte Plastice din Siria. Prin numeroasele sale expoziții avute în București, dar și în țară, Ammar a devenit foarte apreciat în rândul colecționarilor. Arta sa este acum în mai multe colecții private din Europa și Orient, fapt care nu șterge modestia și onestitatea din personalitatea lui Ammar. Stilul lui Ammar Alnahhas este unic și inconfundabil, influențat de memoria spațiului oriental, de amintiri și vise. De-a lungul carierei a obținut numeroase premii, reușind astfel să își câștige prestigiul la nivel internațional.

Gafar Dia s-a născut la Bagdad, în Irak și este un nume de referință în arta suprarealistă contemporană.
Gafar a început să picteze de la o vârstă fragedă, inspirat mai cu seamă de peisajele de o frumusețe aparte descoperite în orașul său natal, dar și de poveștile despre zei și mituri pe care le auzea de la bătrâni. Studiile academice din sfera artelor, dar și contactul cu lucrările marilor maeștri suprarealiști, precum Salvador Dalí și René Magritte, au jucat un rol definitoriu în formarea stilului său artistic. Unul care se caracterizează mai cu seamă prin fuziunea de elemente onirice și simbolice, adesea integrate într-un peisaj ireal prin culori vibrante și tehnici de pictură meticuloase. Expozițiile sale au fost prezentate în capitale culturale precum Paris, New York, Tokyo și Barcelona, consolidându-și astfel statutul de artist de renume mondial.

Aya Hay completează acest tablou expozițional plin de magie, în care imaginația vizitatorilor va dobândi aripi către lumi cu noi înțelesuri, cu forme și culori diferite, dar cuprinse de același sentiment al plutirii libere înspre Frumosul vieții.

Orar de vizitare a Galeriei Pod:
Luni – Joi: orele 10.00 – 16.00
Vineri: orele 10.00 – 14.00

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș este insituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Timiș și este un incubator pentru artă și cultură, având o infrastructură modernă, precum și adevărați mentori în domeniul artistic la Școala de Arte din Timișoara.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM pentru ziua de 16 septembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 16.09.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Trofeul rămâne în România. Miriam Bulgaru, primul titlu WTA

Miriam Bulgaru a câștigat finala turneului Țiriac Foundation Trophy (WTA 125K) după victoria în fața…

17 ore ago

Primăria Deta montează în oraș pubele inteligente cu GPS, bănci inteligente cu WiFi și face platformă de monitorizare a consumului de curent

Primăria Deta a lansat pe SEAP licitația pentru găsirea unui furnizor în cadrul proiectului „Sisteme…

19 ore ago

Mii de credincioși au fost prezenți la procesiunea cu moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, de la Catedrala din Timișoara

În ciuda vremii capricioase și reci, mii de credincioși au participat, sâmbătă seara, la procesiunea,…

19 ore ago

O nouă trecere la nivel peste calea ferată din Timiș a beneficiat de modernizare/FOTO

Regionala CFR Timișoara a realizat înlocuirea dalelor din beton aflate la una dintre trecerile la…

20 de ore ago

Pericol de inundații inclusiv în Banat

Dacă în zona Moldovei este dezastru, un cod galben de inundații a fost anunțat și…

20 de ore ago