Primăria Timişoara

Primăria Timișoara s-a apucat de curățat un imens teren, pe care îl deține încă din 2011, dar care rămăsese neatins până acum/FOTO

Reprezentanții Primăriei Timișoara s-au apucat să facă lună și bec pe un teren din Calea Aradului, după ce Primăria a aflat că îi aparține din 2011. Sunt 3,7 hectare pe care Ministerul Apărării l-a transferat municipalității în anul respectiv, dar pe care municipalitatea se pare că nu intervenise de atunci. Acum adună gunoaie de acolo și demolează un gard care înconjura terenul.

Terenul e situat la intersecția Calea Aradului – Grigore Alexandrescu, între campusul universitar al Universității de Științe Agricole și Intersecția amintită. 

Echipele municipalității au început demolarea gardului de beton și îndepărtarea unor cantități uriașe de deșeuri acumulate pe teren.”, spun cei de la primărie. Zona respectivă devenise destul de cunoscută în campania electorală precedentă, pentru funcția de primar al Timișoarei, atunci când Dominic Fritz organizase chiar o conferință de presă acolo, anunțând planul de a face un nou spital municipal chiar pe acel teren.

Este cea mai mare acțiune de igienizare a unui spațiu public de până acum. Luăm la pas aproape 4 hectare de teren și curățăm deșeurile abandonate și construcțiile improvizate care au apărut aici în ultimul deceniu. Acțiunea pe care am demarat-o astăzi va dura și în perioada următoare, până când întreaga zonă devină sigură și curată”, a declarat primarul Dominic Fritz.

De curând, lângă acel teren a fost demarată curățarea unui teren, cel mai probabil pentru o nouă investiție imobiliară, zona respectivă dintre Aradului și Torontalului a devenit cea mai fierbinte din oraș, acolo fiind ridicate mai multe ansambluri de blocuri noi. 

Conform primăriei, pe teren au fost descoperite cantități mari de deșeuri desfășurate pe toată suprafața, precum și construcții temporare. Persoanele fără adăpost, care utilizau terenul ca locuință temporară, au fost preluate de Direcția de Asistență Socială și Poliția Locală, pentru a primi servicii și consiliere socială.

Terenul a fost în proprietatea Ministerului Apărării până în 2011, când a fost transferat Primăriei Timișoara pentru sistematizarea zonei și pentru a construi locuințe sociale. În această săptămână a început un proces major de curățare a terenului, realizat cu sprijinul echipelor Primăriei, Poliției Locale, Direcției de Asistență Socială, precum și al companiilor municipale”, a mai anunțat municipalitatea.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla pe acel teren li cum se s-a ajuns acum, deodată, să fie pornită curățenia, la atâția ani de la obținerea administrării.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Adi Bărar are acum statuie în Parcul Alpinet. Aceasta deschide Aleea Muzicienilor

După trei ani de așteptare, în Parcul Alpinet din Timișoara a fost dezvelită statuia cunoscutului…

6 ore ago

Pensionarii pot beneficia de sprijin pentru obținerea adeverințelor necesare recalculării pensiilor

Cele mai mari probleme pe care pensionarii le au atunci când doresc recalcularea pensiilor, prin…

8 ore ago

Județul Timiș ajută la înlăturarea efectelor inundațiilor din Galați

Prin eforturile celor de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, Arhiepiscopiei Timișoara și…

9 ore ago

Nou proiect internațional la UPT! De această dată vorbim germană

După cursurile de limbă japoneză, urmează cele de germană. În perioada 17-20 septembrie 2024, Universitatea…

12 ore ago

Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara

În urma licitației organizate, spaniolii de la FCC Construcction au fost desemnați câștigători ai contractului…

13 ore ago

Copii rătăciți în drum spre casă, când au plecat de la școală! Apelul Poliției Locale

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației, aflați în patrulare în zona I.C. Brătianu, au…

15 ore ago