Primăria Timişoara

Zona din jurul Iulius Town, în dezbatere publică la cinema. Se va discuta despre modul de dezvoltare a acesteia

Ziua de 18 septembrie aduce, la Cinema Timiș, o dezbatere extrem de interesantă, despre una dintre cele mai importante zone imobiliare din Timișoara. Primăria, deși nu a anunțat încă evenimentul public, va organiza întâlnirea având ca temă Zona ”Antenelor: din fost spațiu industrial, în cartier modern”.

Vorbim de zona care include Iulius Town, acolo au existat înainte vechile antene radio, sunt peste 44 de hectare în vecinătatea centrului istoric al Timișoarei, gândite ca un cartier compact, ”care pune omul în centrul dezvoltării întregii zone”, se arată în descrierea evenimentului. 

”Aceasta este marea provocare pe care Strategia pentru zona Antenelor o are de rezolvat. Primăria Municipiului Timișoara lucrează de mai bine de un an împreună cu specialiștii, cu proprietarii terenurilor din această zonă și cu comunitatea la elaborarea Strategiei de Dezvoltare Teritorială Urbană a Zonei Antenelor. Este primul document de acest fel elaborat în Timișoara. A venit momentul să vedem rezultatele.”, spun cei de la Primăria Timișoara.

Zona analizată este una dintre cele mai scumpe, din punct de vedere imobiliar, din Timișoara. Pentru aceasta s-a lucrat la elaborarea unui plan de dezvoltare integrat, iar acum cei interesați pot participa la o dezbatere pe tema acestei zone. Acțiunea are loc miercuri, 18 septembrie, de la ora 17.

Cartierul compact are o formă urbană extrem de eficientă. Cei care locuiesc sau lucrează într-o astfel de zonă sunt aproape de serviciile de care au nevoie (școală, grădiniță, parc, centru comercial, servicii medicale, facilități pentru sport și petrecere a timpului liber etc.), dar și beneficiază de timpi reduși de călătorie. Un mediu foarte accesibil pe jos și cu bicicleta, care este susținut de amenajarea susținută, oferind oportunități oamenilor de a interacționa. Acest tip de dezvoltare încurajează apariția afacerilor.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

6 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

7 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

10 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

10 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

11 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

12 ore ago