Consiliul Judeţean Timiş

E oficial, CJ Timiș solicită preluarea taberelor școlare din județ

Consiliul Județean Timiș a inițiat, marți, în cadrul unei ședințe de plen extraordinare, cinci proiecte de hotărâre pentru solicitarea transferului taberelor școlare din județ, din domeniul public al Statului Român în administrarea Timișului. Vizate sunt Poieni Sat, Poieni Strâmbu, Herneacova, Chevereșu Mare și Bogda. 

Acest demers are ca scop declararea taberelor drept bun de interes public județean, facilitând astfel accesarea de fonduri nerambursabile pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii acestora.

Dacă operațiunea se va finaliza, taberele școlare pentru tineri și copii pot deveni parte a unui program amplu de reabilitare în cadrul căruia județele din Regiunea Vest pot obține finanțare de până la trei milioane de euro, pe apelul de proiecte PR Vest nr. PRV/6.2.A/1. Finanțarea va fi destinată modernizării spațiilor de cazare, de servire a mesei, creării de facilități pentru persoanele cu mobilitate redusă și dezvoltării de spații educaționale și recreative.

Transferul aprobat marți în plen este necesar pentru ca Județul Timiș să poată deține un drept de proprietate sau administrare asupra imobilelor, o condiție obligatorie pentru accesarea fondurilor și demararea lucrărilor de reabilitare.

Documentațiile trebuie depuse la faza de Proiect tehnic cu Autorizație de construire. Starea actuală a taberelor impune măsuri urgente pentru a preveni degradarea suplimentară și pentru a revitaliza aceste centre destinate tinerilor.

Consiliul Județean Timiș și-a exprimat angajamentul de a moderniza taberele menționate mai sus și de a oferi tinerilor condiții de cazare și activități recreative de calitate. Aceasta pot deveni centre de agrement moderne, destinate tuturor categoriilor de utilizatori, inclusiv persoanelor cu nevoi speciale.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

ADID Timiş, campania de colectare selectivă a deșeurilor electrice și electronice la Ghiroda. Se organizeză şi o tombolă

ADID Timiș împreună cu Eco Positive desfășoară campania de colectare selectivă a deșeurilor electrice și…

2 ore ago

Un nou curs internațional pentru studenți, masteranzi și cadre didactice la UPT! Vezi despre ce este vorba

Nou curs inedit care pregătește o generație de antreprenori care să profite de inteligența artificială…

2 ore ago

Studenții de la cele patru universități timișorene au decis să își unească forțele în cadrul unei alianțe

Organizațiile studențești timișorene au decis să își unească eforturile și să înființeze Alianța Organizațiilor Studențești…

3 ore ago

Rezultate frumoase la Naționalele și Cupa României la gimnastică ritmică pentru CSS 1

Recent, s-a desfășurat la Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe, Campionatul Național de Junioare IV la…

3 ore ago

Accident grav dimineața devreme în Timiș. Mai multe persoane au ajuns la spital

În această dimineață, în jurul orei 05:35, pompierii lugojeni au intervenit în urma producerii unui…

3 ore ago