Politica

Maxim la parlamentare. Marilen Pirtea vrea doi senatori și patru deputați liberali de Timiș

Noul șef al PNL Timișoara, Marilen Pirtea, e mai optimist decât oricând și spune că partidul său dorește ”maximul” posibil la alegerile parlamentare, adică doi senatori și patru deputați. Un deziderat greu de obținut, mai ales că în partid au fost anumiți membri care nu păreau interesați să strângă semnături pentru Nicolae Ciucă, spre exemplu.

Patru deputați și doi senatori, atât speră Marilen Pirtea că vor avea liberalii timișeni în viitoarea legislatură, în urma alegerilor din decembrie.

”Evident că țintim sus și ne propunem doi senatori și patru deputați. Vedem la final că vom trage linie în funcție de implicare, de contexte și de ceea ce se va întâmpla”, a spus Pirtea, luni, într-o conferinţă de presă, prima din postura de preşedinte interimar al PNL Timişoara.

Va fi greu de realizat, în acest moment PNL Timiș nu stă deloc bine în ochii electoratului. Încercările timide de a se delimita de colaborarea cu un alt partid nu a avut prea mult efect. În plus, se pare că și unii membrii, cu carnet și cotizație, nu prea par încântați de oferta electorală, încercând să evite acțiunile de partid. S-au ales cu excluderi, chiar dacă e o situație nedorită, subliniază Pirtea.

”Din ce știți, nu există un proiect sau un program de excluderi cu timing și scadențări. Deci este cea mai mare tristețe pentru orice organizație, să ia măsuri de acest tip. Eu sunt adeptul coagulării și, după cum vedeți, a intrărilor în partid, nu a excluderilor. Dar uneori, în situații extreme, în situații critice, sunt necesare măsuri adecvate. Evident că toate acestea nu înseamnă că sunt definitive și nu sunt reversibile. Vom putea discuta în timp. Categoric nu este definitiv, decât anumite lucruri puține în viață, așa că putem discuta acuma. Dincolo de aceasta, eu reprezint aici PNL organizația Timișoara, nu Timiș și nu pot vorbi în numele biroului județean al Partidului Național Liberal. Pot da un exemplu: la solicitarea partidului de a se strânge semnături pentru președintele Ciucă şi pentru reprezentanții la parlamentare, acest lucru nu s-a întâmplat și nu doar că nu s-a întâmplat. Evident că răspunsurile verbale au fost vehemente și total împotriva acestei idei de a sprijini partidul în acest demers de campanie”, a mai declarat Pirtea.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Domeniul energiei, întors pe toate părțile la un prestigios eveniment internațional care se desfășoară sub egida UPT

Proiect pentru un viitor mai sustenabil și mai eficient. Universitatea Politehnica Timișoara găzduiește, în perioada…

O oră ago

Energie geotermală cu buclă închisă: energia de la picioarele noastre

Ne place să vorbim despre contexte globale, regionale, despre cât de bine sau rău au…

2 ore ago

Traficul rutier, restricţionat de marţi pe strada Aurel Popovici

Societatea Drumuri Municipale (SDM) anunţă că, în vederea așternerii îmbrăcăminții bituminoase pe Str. Aurel Popovici,…

5 ore ago

Marţi se întrerupe alimentarea cu gaz în Moșnița Nouă, Moșnița Veche, Albina și Urseni

Pentru a permite companiei Transgaz efectuarea unor lucrări specifice la rețeaua de transport a gazelor…

5 ore ago

Vreți să lucrați legal în Olanda? Aflați care sunt condițiile

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș anunță participarea la evenimentul online de informare…

5 ore ago

Timișoara primește 249 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile, pentru înlocuirea rețelei primare de termoficare a orașului

Ministerul Energiei a aprobat solicitarea Primăriei Timișoara de susținere financiară, din Fondul de Modernizare, a…

5 ore ago