Categories: Klaus Vaterland

Bojin, în formă de zile mari : Grindeanu, propus “carne de tun” pentru 2012

Titu Bojin s-a întors de la reuniunea la vârf de la Sighişoara tot preşedinte al PSD Timiş, mai curat, mai uscat, plin de elan politic, chiar dacă la nivel de bârfă i se prezicea o făcătură orchestrată de lupul tânăr Sorin Grindeanu, sub motivul, se ştie!, că actualul şef al filialei ar fi prea băgat în combinaţii cu liderii PDL Timiş. Real sau doar speculaţie, odată trecut “pericolul” Sighisoara, preşedintele Titu Bojin s-a pus pe făcut ordine în filială. Salubrizarea a şi fost anunţată într-un interviu dat în presa locală, pe picior de plecare la întrunirea conducerii centrale. “Nu voi tolera derapajele celor care atentează la unitatea filialei!”, spunea Bojin, gata-gata să aplice rivalului său pedeapsa considerată capitală în ultimii 20 de ani de istorie PSD (FSN, FDSN, PDSR) în Timiş. Cum, nu ştiţi care e crâncena sancţiune în PSD Timiş?

Baie cu pene si smoală? Prea simplu! Nici pe vremea lui Eugen Milutinovici nu se făcea aşa ceva. Turnarea la DNA? Da’ de unde! Nici în “era Dan Şipoş” nu te panicai din atâta. Corect: nominalizarea în cursa pentru funcţia de primar al Timişoarei, dar mai ales calitatea de contracandidat al lui Gheorghe Ciuhandu. Cruntă pedeapsă! Câte capete n-au căzut în anonimat la scurt timp după ce “fericitul” candidat se făcea de cacao în faţa veşnicului primar cu barbă? Preşedintele de tristă amintire Dan Poenaru îl vâna pe Ilie Sârbu mai ceva ca Adrian Năstase pe mistreţul Alfa pentru supliciul de a fi nominalizat candidat la primăria lui Gheorghe Ciuhandu, numai că tatăl Dacianei nu a căzut în plasa ortopedului. Fostul prefect Ion Răducanu n-a mai făcut mulţi purici în PSD, devenind între timp mare progresist, după ce a ratat la o “mustaţă” de câteva zeci de procente funcţia de edil-şef pe Bega. În lipsă de “pedepsiţi”, PSD arunca în cursă candidaţi fantomă precum Mihail Pungă, regretatul Simion Surdan sau ex-prefectul Horia Ciocârlie, oameni de altfel respectabili, mult mai respectabili decât cei care i-au folosit pe post de pioni pe tabla de Piticot a politicii timişene.

Una peste alta, este clar că Titu Bojin dovedeşte că a învăţat la aceeaşi şcoală politică cu înaintaşii săi. Ia distraţi-vă puţin cu ce spune liderul PSD Timiş, cu gura până la urechi. „Sorin Grindeanu se poate bate cu Gheorghe Ciuhandu pentru Primăria Timişoara”, zice presa locală că a conchis preşedintele social-democraţilor timişeni. De bătut se poate bate şi Grindeanu, de ce să nu poată, dar cum iese el din această bătălie?! Ce poznaş e preşedintele Bojin! Ptiu, să nu-l deochi! Cum ştie el să conchidă aşa de bine, năzdrăvanul!

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago