Categories: Ultima ora

Joburi pe alese pentru doctori

Oferte de nerefuzat pentru medici şi asistente! La sfârşitul săptămânii, peste 5.000 de locuri de muncă în domeniul sanitar sunt prezentate, la Timişoara, de firmele de recrutare de personal. Salariul unui medic poate ajunge, în Anglia, şi la 200.000 de euro pe an.

„Clinică din Gemania caută medici pentru angajare. Limba germană nu este obligatorie…” – este doar unul dintre multele anunţuri de acest gen care au împânzit coridoarele spitalelor timişorene. Părerea personalului medical o afli uşor, nici măcar nu trebuie să tragi cu urechea. Nimeni nu se sfieşte să vorbească despre plecare. „Ai auzit? Pleacă şi Lenuţa, de ce să mai stea pe nouă milioane? Nu se descurcă, chiar dacă e singură. Tot timpul are datorii. Aş pleca şi eu, dar n-are cine să stea cu soacră-mea”, îi spune unei colege o femeie în halat alb, fără să se jeneze de pacienţii care aşteaptă în faţa cabinetelor.

Peste 20 de agenţii de recrutare de personal din Europa vin sâmbătă, 20 noiembrie, şi duminică, 21 noiembrie, la Timişoara, cu un singur scop. Acela de a-i convinge pe medicii timişeni că e mai bine să lucreze în străinătate. Oferta depăşeşte 5.000 de locuri de muncă, în Marea Britanie, Irlanda, Germania, Suedia, Danemarca, Franţa, Elveţia, Belgia, Norvegia şi Spania. Cele mai căutate specializări sunt anestezia, medicina de urgenţă, radiologia, medicina internă, chirurgia şi medicina generală. Cele mai bune salarii sunt în Irlanda şi Marea Britanie, între 150.000 şi 200.000 de euro anual. Pentru posturile din Germania, Danemarca, Norvegia şi Suedia, medicii cu experienţă ajung să câştige între 80.000 şi 120.000 de euro pe an. Contractele se încheie pe perioadă nedeterminată sau de cel puţin 12 luni.

În spitalele private din Anglia există oferte de locuri de muncă temporare, e una până la trei săptămâni pe lună, câştigul fiind de 2.000 de lire pe săptămână. Tot în Anglia, 230 de spitale au nevoie de Resident Medical Officer, care să asigure asistenţă medicală de urgenţă. Printre sarcinile principale ale celui care ocupă un astfel de job se numără asigurarea urgenţelor pe timp de noapte, internarea pacienţilor, pregătirea pre-operatorie şi îngrijirea post-operatorie.

Share
Published by
Artemia Simeria

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

11 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

13 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

14 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

15 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

15 ore ago