Ultima ora articole

alin nica

Premieră pentru un român. Alin Nica face parte din juriul care desemnează capitalele culturale europene

Premieră pentru un român. Alin Nica face parte din juriul care desemnează capitalele culturale europene

S-a întors roata: primarul Nicolae Robu va fi verificat de colegul său de partid Alin Nica! Acesta va face parte dintr-un juriu care va desemna viitoarele culturale europene, dar și verifică stadiul pregătirilor pentru cele deja desemnate

trecerea de pietoni

Trecerea de pietoni de pe Calea Lugojului rămâne așa cum e. Primăria Timișoara nu are ce face

Totul este amenajat ca la carte la trecerea de pietoni de pe Calea Lugojului, la intrarea în Ghiroda. Administratorul drumului, Primăria Timișoara, spune că nu are ce să facă în plus față de ce este acum. Duminică seară, câteva zeci de oameni au cerut măsuri de siguranță suplimentare.

robu

Primarul Nicolae Robu, trimis în judecată de DNA: Nimeni nu o să aibă nicio probă împotriva mea!

După o audiere de circa o oră, la care a intrat ca suspect, primarul Nicolae Robu a ieșit de la DNA ca inculpat. Edilul a fost trimis în judecată! El a declarat că nu există dovezi împotriva sa și a arătat fotografii cu locuințele a căror vânzare i se impută.

dna

Primarul Nicolae Robu, audiat la DNA București!

Primarul Timișoarei a ajuns luni dimineață la DNA București! A intrat în sediul procurorilor anticorupție fără să dea declarații. Întrebat vineri dacă merge la DNA, Nicolae Robu a spus că merge la București, dar nu pentru asta. Conform presei centrale, este așteptat la audieri și fostul primar Gheorghe Ciuhandu.

trecerea de pietoni

Protest cu lumânări, la una dintre cele mai periculoase treceri de pietoni / FOTO

Câteva zeci de oameni, inclusiv mulți copii, au traversat, cu lumânări aprinse în mâini, pe zebra de pe Calea Lugojului, de la intersecția cu drumul spre Ghiroda. Aici s-au produs, de-a lungul timpului, mai multe accidente în care au murit pietoni. Ultimul, chiar acum câteva zile.

cj timiș

CJ Timiș vrea să înceapă anul 2019 cu aproape 30 de noi angajați. Comunicatorii, la mare căutare

Ingineri, economiști, juriști și mulți specialiști în comunicare, majoritatea cu ceva experiență. Asta caută, pe final de an, CJ Timiș, care vrea să angajeze aproape 30 de oameni. Totul, în contextul adoptării unei noi organigrame a instituției.

impozite

Robu, despre majorarea de impozite: Cetățenii înțeleg foarte bine faptul că orașul are nevoie de bani

Timișorenii nu vor fi foarte supărați dacă vor plăti impozite majorate cu 50% la mașini, pentru că, până la urmă, ei sunt cei care se folosesc de infrastructura care va fi făcută cu acești bani. Părerea îi aparține primarului Nicolae Robu, care spune că oamenii se vor bucura de pasajele și de podurile care vor fi construite în oraș.

tricolor

Cu tricolorul cât blocul. Zugrăveală de Centenar, pe un bloc de pe Calea Buziașului / FOTO

Centenarul trebuie celebrat cum se cuvine, chiar și într-un bloc dintr-un cartier muncitoresc. Și ce poate fi mai patriotic, decât un tricolor pictat pe tot imobilul? Se întâmplă la Timișoara, pe Calea Buziașului, unde un fost PP-DD-ist a decis să sărbătorească Marea Unire alături de vecini.

centura de sud

Centura de Sud, amânată iar. Șantierul va începe, în cel mai bun caz, în a doua jumătate a lui 2019

Centura de Sud a Timișoarei e încă la ani lumină de primul strat de asfalt. Procesul care se judecă la Curtea de Apel București a primit un nou termen la finele lunii noiembrie. Licitația pentru centură este încheiată în luna februarie, dar, de atunci, rezultatul se tot „plimbă” prin instanțe.

matei suciu

PSD anunță apocalipsa la Timișoara! Matei Suciu: Primăria are datorii de 200 de milioane de euro

PSD a decis să scoată la atac, în lupta sa cu primarul Nicolae Robu (PNL), o voce autorizată a unui parlamentar de Timiș. Cu avânt și revoltă, Matei Suciu susține, nici mai mult, nici puțin, decât că datoriile municipalității sunt de 200 de milioane de euro! Adică două treimi din bugetul pe 2018.

horticultura

Horticultura și-a luat aspirator și va închiria o mașină de măturat. Ca să facă curat în centrul Timișoarei

A fost, poate, cea mai grea săptămână din „viața” Horticultura. Societatea trebuie să facă și curat prin oraș, și nu e deloc simplu. Acum are și un aspirator, cu pungă cu tot, pentru piețele din centru, dar va închiria și mașină cu care să măture pavajul.

piața victoriei

Primăria șterge oficial proiectele de fântână cântătoare pe Bega și tunel pe sub Piața Victoriei

Că suntem plini de proiecte știm. Că Timișoara ar arăta aproape ca New Yorkul, dacă ele ar fi puse și în practică, nu putem decât să bănuim. Cert este că unele astfel de proiecte enunțate de-a lungul timpului s-au dovedit a fi fost doar… vorbe. Acum, consilierii locali trebuie să și consfințească asta.

rodica vlad

Taxa pe paragină. Primăria Timișoara mai are o șansă s-o dovedească pe Rodica Vlad

Curtea de Apel a amânat din nou o decizie în cazul Rodica Vlad vs. Primăria Timișoara. PMT are termen până în decembrie să demonstreze că a avut dreptate când a decis să crească cu 400% impozitul pentru o ruină deținută de femeia de afaceri.

fisc

Răzbunarea lui Dragnea ajunge la Timișoara. Șeful Fiscului, Ioan Dragomir, pe cale de-a fi mazilit pe motiv de… Mocioalcă

Undele războiului de la vârful PSD vor produce un mic seism și la vârful Fiscului din Timișoara. Potrivit mai multor surse din mediul politic, șeful Regionalei de Finanțe, Ioan Dragomir, omul pucistului Ion Mocioalcă, va fi înlocuit cu arădeanul Eugen Deliman, omul obedientului Dorel Căprar, șeful PSD Arad.

pavel popescu

Pavel Popescu a semnat ca primarul în scandalul Referendumul: Îmi cer scuze public pentru greșeală

Cei 15 parlamentari care au reclamat o agenție de publicitate la Protecția Copilului au rămas… 14. Deputatul PNL de Timiș Pavel Popescu spune că n-a știut ce semnează și că a făcut asta la cererea unui coleg, care l-a abordat pe holurile parlamentului.

Doi parlamentari PNL de Timiș au reclamat campania anti-referendum

15 deputați din România cred că, în anul 2018, niște copii pot merge să filmeze un clip fără acordul părinților, fiind exploatați, probabil, de grupurile de interese care s-au declarat împotriva referendumului pentru redefinirea familiei. Doi sunt din Timiș și și-au pus semnăturile pe o solicitare adresată Autorității pentru Protecția Copilului.

pirtea

Marilen Pirtea nu mai este rector al UVT. S-a suspendat din funcție

Universitatea de Vest Timișoara nu are rector „plin” în această perioadă. Senatul a aprobat solicitarea de suspendare din funcție a lui Marilen Pirtea. Acesta a anunțat că pleacă, în următoarele trei săptămâni, în turneu diplomatic prin Asia.

mărturie mincinoasă

PMP-istul Sămărtinean, achitat în Dosarul Aeroportul. PNL-istul Blaga, condamnat pentru mărturie mincinoasă

Procesul din Dosarul Aeroportul, în care au fost trimiși în judecată deputatul PMP Cornel Sămărtinean, un fost director al AIT și consilierul județean PNL Lucian Blaga s-a terminat. Singurul condamnat este liberalul, care va trebuie să plătească o amendă penală.

Top