Categories: Ultima ora

Prefectul de Timiş, la vânătoare de plăcuţe

Camioane înregistrate cu numere de primărie, dar şi alte vehicule înmatriculate la autorităţile din mai multe comune! Prefectul Mircea Băcală susţine că a găsit la Timişoara o astfel de maşină. Primarul Gheorghe Ciuhandu i-a transmis că şi troleibuzele au plăcuţe galbene.

Prefectura Timiş a solicitat primăriilor din judeţ date referitoare la vehiculele înmatriculate în localităţile respective. „Legea permite, de către consiliile locale, a mopedelor şi a vehiculelor cu o capacitate cilindrică mai mică de 50 cm cubi, a căror viteză nu depăşeşte 45 km/h”, a explicat, săptămâna trecută, prefectul. Mircea Băcală susţine însă că în trafic au fost sesizate vehicule cu plăcuţe galbene şi cilindree de până la 400 de cm cubi. După centralizarea a 90% din informaţiile primite, prefectul spune că jumătate din primării nu sunt în regulă. În comuna Valcani, de exemplu, au fost descoperite două autocamioane cu remorcă, înregistrate la primărie. Vehiculele aparţineau unei societăţi comerciale italiene. La Nădlac şi Găvojdia au fost găsite, de asemenea, autoturisme înmatriculate la primării. Mircea Băcală susţine că şi Primăria Timişoara a înmatriculat vehicule neconforme. Adresa trimisă de municipalitate, sub semnătura primarului şi a unuia dintre viceprimari, precizează clar că în oraş nu există astfel de situaţii.

Prefectul spune însă că a găsit un astfel de caz pe un site de vânzări auto! „Primăria Timişoara ne-a transmis că nu are astfel de cazuri, deşi am depistat un autoturism înregistrat cu plăcuţă galbenă pe raza municipiului. Am credinţa că domnul primar şi domnul viceprimar Grindeanu, care au semnat această adresă, au fost induşi în eroare”, a declarat Băcală. Primarul Gheorghe Ciuhandu neagă existenţa unui asemenea vehicul. „Nu ştiu despre ce este vorba. Acum aflu. N-am văzut acest autoturism în viaţa mea. Ţin să îl atenţionez pe domnul prefect că printre vehiculele înmatriculate cu plăcuţe galbene se numără şi autobuzele, şi troleibuzele”, a spus Ciuhandu.

Share
Published by
Renate Simion

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

11 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

13 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

14 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

14 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

15 ore ago