Categories: Social

Ai laptop, nu primesti ajutor social

Românii cu aparate de filmat, războaie de ţesut, cazan de rachiu sau maşină de tricotat nu vor mai putea beneficia de ajutor social. Proiectul supus dezbaterii publice de către Ministerul Muncii conţine prevederi mult mai stricte pentru acordarea de astfel de sprijin.

Ministerul Muncii a publicat, pe propriul site, în vederea dezbaterii publice, Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat. Proiectul prevede că persoanele care deţin, printre altele, aparatură electronică, obiecte de artă, război de ţesut sau maşină de tricotat nu pot beneficia de ajutor social. In categoria aparatelor a căror posesie îi va împiedica pe români să primească ajutor de la stat intră aparatele de filmat, combinele audio-video, laptopurile sau copiatoarele xerox. Toţi cei care vor solicita un astfel de suport financiar vor trebui să treacă printr-o anchetă socială, efectuată la domiciliul acestora şi realizată în termen de 15 zile de la data înregistrării cererii. În cazul în care solicitantul refuză să ofere informaţiile necesare pentru întocmirea anchetei sociale, se consideră ca familia acestuia nu îndeplineşte conditiile de acordare a ajutorului. Nu vor mai putea primi ajutor social nici deţinătorii de ciupercării, crescătorii de melci, păuni sau peşti exotici. sau„La stabilirea venitului net lunar al familiei şi, după caz, al persoanei singure se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le realizează, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurări sociale de stat, asigurări de somaj, obligaţii legale de întreţinere, indemnizaţii, alocaţii şi ajutoare cu caracter permanent şi alte creanţe legale, cu exceptia burselor de studiu şi a burselor sociale, precum si a sprijinului financiar prevăzut de HG nr. 1.488/2004 privind aprobarea criteriilor şi a cuantumului sprijinului financiar ce se acordă elevilor în cadrul Programului naţional de protecţie socială «Bani de liceu»”, se mai precizează în actul normativ.

Share
Published by
observator@debanat.ro

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago