Administratie articole

iosefin

De la intrados, la cârtiță. Cum s-a muncit în ultima vreme pe podurile din Iosefin / FOTO

De la intrados, la cârtiță. Cum s-a muncit în ultima vreme pe podurile din Iosefin / FOTO

Muncitorii sunt și puțini, și cam scumpi la vedere, dar primarul Nicolae Robu susține că e activitate susținută pe podurile aflate în șantier din zona Iosefin. Edilul a făcut un inventar al operațiunilor efectuate până în prezent.

parcare subterană

SDM primește terenul de la Hotel Central. Ca să facă parcare subterană, trebuie să-și caute asociat

La ceva mai mult de o lună de când primarul Nicolae Robu a anunțat că SDM trebuie să facă un proiect pentru o parcare subterană în zona Hotelului Central, societatea de drumuri a municipalității primește, prin atribuire directă, și terenul respectiv. Cât costă, când și dacă se poate face acolo o astfel de investiție o să aflăm.

șantiere

Doi ani de șantiere la Timișoara, anunță Robu. Cu bani de la UE și din credite

Doi ani de șantiere imense, cu pasaje și poduri nou construite. Este ceea ce susține primarul Nicolae Robu că îi așteaptă pe timișoreni în 2019 și 2020. Edilul promite însă că toate vor fi gata în 2021, când turiștii vor găsi o Capitală Europeană a Culturii „țais”.

trecerea de pietoni

Trecerea de pietoni de pe Calea Lugojului rămâne așa cum e. Primăria Timișoara nu are ce face

Totul este amenajat ca la carte la trecerea de pietoni de pe Calea Lugojului, la intrarea în Ghiroda. Administratorul drumului, Primăria Timișoara, spune că nu are ce să facă în plus față de ce este acum. Duminică seară, câteva zeci de oameni au cerut măsuri de siguranță suplimentare.

robu

Primarul Nicolae Robu, trimis în judecată de DNA: Nimeni nu o să aibă nicio probă împotriva mea!

După o audiere de circa o oră, la care a intrat ca suspect, primarul Nicolae Robu a ieșit de la DNA ca inculpat. Edilul a fost trimis în judecată! El a declarat că nu există dovezi împotriva sa și a arătat fotografii cu locuințele a căror vânzare i se impută.

dna

Primarul Nicolae Robu, audiat la DNA București!

Primarul Timișoarei a ajuns luni dimineață la DNA București! A intrat în sediul procurorilor anticorupție fără să dea declarații. Întrebat vineri dacă merge la DNA, Nicolae Robu a spus că merge la București, dar nu pentru asta. Conform presei centrale, este așteptat la audieri și fostul primar Gheorghe Ciuhandu.

cj timiș

CJ Timiș vrea să înceapă anul 2019 cu aproape 30 de noi angajați. Comunicatorii, la mare căutare

Ingineri, economiști, juriști și mulți specialiști în comunicare, majoritatea cu ceva experiență. Asta caută, pe final de an, CJ Timiș, care vrea să angajeze aproape 30 de oameni. Totul, în contextul adoptării unei noi organigrame a instituției.

impozite

Robu, despre majorarea de impozite: Cetățenii înțeleg foarte bine faptul că orașul are nevoie de bani

Timișorenii nu vor fi foarte supărați dacă vor plăti impozite majorate cu 50% la mașini, pentru că, până la urmă, ei sunt cei care se folosesc de infrastructura care va fi făcută cu acești bani. Părerea îi aparține primarului Nicolae Robu, care spune că oamenii se vor bucura de pasajele și de podurile care vor fi construite în oraș.

wi-fi

Primăria a stat la pândă pentru 15.000 de euro, bani europeni. Ca să pună Internet în oraș

Primăria Timișoara vrea 15.000 de euro de la Comisia Europeană, ca să pună internet gratis în oraș. Sunt 120 de milioane de euro care se împart pe principiul „primul venit, primul servit”. Primarul Nicolae Robu spune că administratorul public… a stat la pândă ca să fie sigur că e printre primii.

horticultura

S-au găsit măturători la Timișoara. Robu: Îi punem la muncă pe asistații social, nu e rușine să muncești

Horticultura primește întăriri ca să adune mizeria de prin oraș. Primăria Timișoarei recurge la măsuri la care, în general, au apelat localitățile mult mai mici, fără posibilități financiare. Nicolae Robu a anunțat că vor trece la mătură și făraș și cei 42 de asistați social din Timișoara care au drept de muncă.

garaje

Dărâmăm și cândva o să amenajăm. Primăria a băgat buldozerele și în garaje din Dorobanți / FOTO

Primăria intră cu buldozerele și în garaje din alte părți ale orașului, nu doar în Soarelui. A început dărâmarea a aproape 30 de construcții din zona Dorobanți, cu promisiunea unei super-amenajări ulterioare. Când va fi făcută aceasta nu se știe și oamenii se tem că vor rămâne cu ruinele.

containere

Peste 1,3 hectare în zona Ovidiu Balea, pentru containerele-adăpost pentru oamenii străzii ale Primăriei Timișoara

Primăria Timișoara va da Direcției Sociale un teren de 1,3 hectare, pe care vor amplasate containerele metalice destinate oamenilor străzii. Acestea trebuiau puse în altă zonă a orașului, dar era prea complicat de făcut documentația, așa că s-a preferat altă soluție.

horticultura

Horticultura și-a luat aspirator și va închiria o mașină de măturat. Ca să facă curat în centrul Timișoarei

A fost, poate, cea mai grea săptămână din „viața” Horticultura. Societatea trebuie să facă și curat prin oraș, și nu e deloc simplu. Acum are și un aspirator, cu pungă cu tot, pentru piețele din centru, dar va închiria și mașină cu care să măture pavajul.

parcare

Sunt peste 100.000 locuri de parcare amenajate în Timișoara? Ultimul sondaj al lui Robu

Pierdeți o mulțime de minute căutând loc de parcare la serviciu ori acasă? Vi se pare că sunt prea puține spații amenajate? Sau vă numărați printre eventualii fericiți care nu au astfel de probleme? Primarul Nicolae Robu vrea să știe câte locuri de parcare amenajate credeți că sunt în Timișoara.

gaz

ADI bagă gaz în Timiș. Primele demersuri concrete pentru 220.000 de timișeni

Luna trecută, mii de timișeni din zona de sud a județului au rămas fără gaz din cauza unor neînțelegeri între furnizor și distribuitori. Acum, reprezentanții Consiliului Județean Timiș au decis crearea a cinci Asociații de dezvoltare Intercomunitară (ADI), formate din reprezentanții unităților administrativ-teritoriale, care să bage gaz la ei în comună și oraș.

piața victoriei

Primăria șterge oficial proiectele de fântână cântătoare pe Bega și tunel pe sub Piața Victoriei

Că suntem plini de proiecte știm. Că Timișoara ar arăta aproape ca New Yorkul, dacă ele ar fi puse și în practică, nu putem decât să bănuim. Cert este că unele astfel de proiecte enunțate de-a lungul timpului s-au dovedit a fi fost doar… vorbe. Acum, consilierii locali trebuie să și consfințească asta.

rodica vlad

Taxa pe paragină. Primăria Timișoara mai are o șansă s-o dovedească pe Rodica Vlad

Curtea de Apel a amânat din nou o decizie în cazul Rodica Vlad vs. Primăria Timișoara. PMT are termen până în decembrie să demonstreze că a avut dreptate când a decis să crească cu 400% impozitul pentru o ruină deținută de femeia de afaceri.

Top