Categories: Alte sporturiSport

BC Timisoara a inceput returul in forta!

BC Timişoara a început returul diviziei A de baschet masculin într-o formă senzaţională. „Leii din Banat” a învins în etapa a XVI-a ocupanta locului al patrulea, BC Mureş Târgu-Mureş, la 15 puncte diferenţă!

Elevii lui Dragan Petricevic au făcut un meci foarte bun în prima etapă din retur. După o scurtă pauză competiţională, în care singurul (re)venit la gruparea de pe Bega este Rade Dzambic, timişorenii au arătat o altă faţă decât în prima parte a întrecerii. BC Timişoara a învins pe propriul teren gruparea din Târgu-Mureş, echipă clasată pe locul patru. „Leii din Banat” au fost conduşi în primul sfert, 17-23, însă alb-violeţii au recuperat considerabil diferenţa în următoarele 10 minute de joc, pentru ca la pauză să intre la vestiare în avantaj, 40-38. Sfertul trei a fost excepţional pentru gazde. Elevii lui Dragan Petricevic au înscris 18 puncte, în timp ce jucătorii de la BC Târgu Mureş doar 9! Cu dorinţa de a juca în play-off, „Leii din Banat” au încheiat victorioşi partida din etapa a XVI-a, scor final 75-60.
„Avem mult de tras pentru a ajunge în play-off. Această victorie este foarte importantă, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Mai este de lucru, s-a văzut o lipsă de omogenitate, vom mai lucra la apărare. Pentru noi fiecare meci e ca o finală, indiferent de adversar“, a declarat, la finalul partidei, tehnicianul Dragan Petricevic.
Deri Csaba a mărturisit că deşi echipa s-a pregătit temeinic pentru aceată partidă şi a adunat informaţii, nu a reuşit să le pună în aplicare, iar Covington şi Căpuşan încă nu s-au integrat. „Timişoara e o echipă foarte bună şi nu merită să fie pe acest loc în clasament. Victoria a fost una meritată” a spus antrenorul oaspeţilor.
Cei mai buni marcatori ai grupării bănăţene au fost Drako Habus, cu 23 de puncte, urmat de Nenad Markovic, cu 17, Ivan Miskovic şi Milos Pesic, cu 13, respectiv 12 puncte. De partea cealaltă cele mai multe puncte, 17 le-a înscris Mladenovic. Pentru Târgu-Mureş a evoluat şi fostul jucător al timişorenilor, Nicholas Covington, care nu a reuşit să înscrie nici măcar un singur punct.
La echipa timişoreană Rade Dzambic. Sârbul a fost folosit 27 de minute, timp în care a adus grupării de pe Bega trei puncte. „Sunt foarte emoţionat, e bine acasă! Publicul ne-a făcut să ne simţim ca o mare familie. Habus a avut un meci foarte bun şi m-a ţinut pe bancă. Am început bine, toată lumea ar trebui să se sperie de noi în acest retur”, a mărturisit Rade Dzambic.
După această partidă, BC Timişoara a urcat două locuri în clasamentul diviziei A de baschet masculin, până pe poziţia a zecea. Următorul test al bănăţenilor este programat în 22 ianuarie, la Gaz Metan Mediaş.

Share
Published by
Mirela Linta

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

14 ore ago