Cei care încheie un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil nu sunt obligați să prezinte certificatul energetic. Inițiativa a intrat în vigoare de la începutul acestui an și aparține Uniunii Notarilor Publici din România.
Actele sunt autentificate fără prezentarea certificatului energetic, atât timp cât semnatarii contractului își asumă orice răspundere în această privință. Inițiativa este salutată de Federația Asociațiilor de Locatari Timișoara, care consideră că certificatul energetic nu rezolvă problemele imobilelor construite înainte de anul 1989. „Acest certificat rezolvă o problemă de altă natură pentru auditorii energetici, care au astfel asigurat obiectul muncii. Sunt multe persoane cu această profesie, de parcă în România nu ar fi milioane de oameni cărora nu li se asigură un loc de muncă imediat după terminarea şcolii sau a facultăţii”, spune Petru Olariu, liderul FALT. Acesta susține că, în România, sunt 975 de astfel de auditori. În Timiș sunt 95 de auditori energetici, majoritatea în Timișoara. „Un cumpărător poate observa cu uşurinţă dacă apartamentul pe care intenţionează să-l cumpere are sau nu geamuri termopan, dacă imobilul a fost sau nu reabilitat şi nu este nevoie ca, pentru acest lucru, să plătească bani în plus”, a mai declarat Petru Olariu, președinte FALT. Acesta a precizat că onorariul pentru obținerea acestui certificat se poate ridica până la câteva sute de euro.
În perioadele cu temperaturi scăzute, majoritatea plantelor intră în starea de repaus, transmit reprezentanţii Horticultura.…
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moravița, județul Timiș, au depistat…
De la 1 ianuarie, Aquatim va prelua activitatea de apă și canal și de la…
Multă lume s-a întrebat de ce joacă britanicii fotbal de Crăciun, când la ei se…
Vremea se răcește ușor și se menține posomorâtă. Izolat vor cădea precipitații, la început sub…
Iubiți frați întru Hristos, Preacucernici Părinți, Dragi credincioși, Cu harul Bunului Dumnezeu am ajuns la…