Categories: Economic

Timisul, pe locul al treilea la exporturi

Judeţul Timiş s-a situat, în luna septembrie 2010, pe locul al treilea la nivel naţional, din punct de vedere al exporturilor efectuate, arată o situaţie întocmită de Direcţia Regională de Statistică Timiş.

În luna respectivă, Timişul a făcut exporturi în valoare de 286,7 milioane de euro, situându-se în urma Bucureştiului şi Argeşului. În august 2010, Timişul s-a poziţionat chiar pe locul al doilea, după Bucureşti. În clasamentul pe septembrie, Aradul se situează pe locul al şaselea, cu exporturi de 162,6 milioane de euro. Timişul s-a situat tot pe locul al treilea şi în privinţa exporturilor realizate în primele nouă luni ale anului. În această perioadă, Timişul a făcut exporturi în valoare de 2,23 miliarde de euro, în timp ce Bucureştiul a exportat de 4,1 miliarde euro, iar Argeşul, de 2,6 miliarde euro. Aradul se află pe locul al şaptelea în acest clasament, cu exporturi de 1,2 miliarde euro.
În privinţa creşterii valorii de export, în primele nouă luni ale anului 2010, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2009, Timişul se află tot pe locul al treilea, după Cluj şi Argeş, în timp ce Aradul se află pe locul al cincilea. Valoarea exporturilor a crescut cu aproape 450 de milioane de euro în primele nouă luni ale lui 2010, faţă de perioada similară a lui 2009. Judeţul Timiş a realizat, în primele nouă luni ale anului, 8,20% din totalul exporturilor româneşti şi 6,12% din totalul importurilor. În acest timp, Regiunea de Vest a realizat 14,21% din exporturi, respectiv 10,52% din importuri. În cadrul Regiunii de Vest, ponderile de export sunt următoarele: Timiş – 57,75%, Arad – 31,14%, Hunedoara – 7,79% şi Caraş-Severin – 1,84%.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

10 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

11 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

12 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

16 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

17 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

18 ore ago