Arhiva pentru eticheta: export

Economia Timişului exportă de mai mulţi bani decât toate celelalte judeţe ale regiunii la un loc

Economia Timişului exportă de mai mulţi bani decât toate celelalte judeţe ale regiunii la un loc

Judeţul Timiş rămâne în continuare, de departe, cea mai puternică forţă economică a regiunii. Exporturile efectuate de aici sunt mai mult de jumătate din totalul regiunii Vest. Toate celelalte trei judeţe din regiune nu reuşesc la un loc să se ridice la valoarea produselor trimise de Timiş în afara ţării. În ultima lună a anului

Primaria Timisoara se pregateste sa „exporte” caini

Normele metodologice pentru punerea în aplicare a legii privind eutanasierea nu au fost elaborate încă, așa că administrațiile locale au timp să stabilească alte strategii pentru a nu omorî în masă câinii fără stăpân. Primăria Timișoara nu susține această măsură, așa că e în căutare de soluții alternative mai puțin crude.

Germania, principalul partener de afaceri al Timisului

Într-un clasament al ţărilor unde se exportă produse făcute în judeţul Timiş, Germania se află detaşat pe primul loc. Potrivit datelor furnizate de Direcţia Regională de Statistică Timiş, doar în primele două luni ale anului, din Timiş au luat calea Germaniei mărfuri în valoare totală de 194 milioane de euro.

Timisul sta bine la exporturi

Judeţul Timiş a realizat, în primele două luni din 2011, conform datelor de la Institutul Național de Statistică, 7,99%din totalul exporturilor româneşti şi 6,42% din totalul importurilor, în timp ce Regiunea Vest a participat cu 14,37% la exporturi, respectiv cu 11,56% la importuri.

Export – import de Timis

Potrivit datelor de la Direcţia de Statistică Timiş, cel mai bun profit la capitolul export s-a înregistrat, în octombrie 2010 faţă de luna precedentă, la metalele comune şi articole din acestea: exportul a crescut cu 4,63 de milioane de euro.

Top