Categories: Social

Nevasta de lider PSD, dupa gratii

Printre ultimii arestaţi joi seara din Lotul Moraviţa se numără şi Ana Cumpănăşoiu, soţia vicepreşedintelui PSD Timiş Ciceronis Cumpănăşoiu, un fel de legendă vie în sistemul vamal din vestul ţării.

Numele Anei Cumpănăşoiu a mai fost implicat în mai multe scandaluri, în special înainte de 2005, când PSD se afla la guvernare. Astfel, în 2004, ea a fost mutată disciplinar din Vama Aeroportului Internaţional Timişoara, după ce pe numele ei s-au făcut mai multe plângeri, în special din partea unor turişti italieni. Aceştia o acuzau pe Cumpănăşoiu că-i „vămuia” la greu la intrarea în ţară. S-a ajuns, la vremea respectivă, chiar la un protest oficial al consulului Italiei la Timişoara, Fracesco Catania. Numele Anei Cumpănăşoiu a fost implicat şi în cazul importurilor din China venite pe aeroportul din Timişoara. Ulterior, ea a fost mutată prin mai multe vămi. La revenirea PSD la guvernare, în 2009, Ana Cumpănăşoiu a fost transferată în cea mai „profitabilă” vamă din vestul ţării, cea de la Moraviţa.
Culmea, la începutul anului 2009, când PSD şi PD-L îşi împărţeau „ciolanele” (funcţiile de directori ale instituţiilor deconcentrate), Ciceronis Cumpănăşoiu a fost propunerea social-democraţilor pentru şefia Regionalei Vamale Timişoara. Asta, deşi liderul PSD este medic veterinar, în perioada 2001-2005 fiind chiar directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Timiş. În cele din urmă a fost preferat un om din sistem, Aurel Mătiuţ din Arad, pus în funcţie de arădeanul din fruntea ANAF, Sorin Blejnar. La alegerile parlamentare din 2008, Cumpănăşoiu a candidat, fără succes, pe un colegiu de deputaţi din judeţul Timiş. Familia Cumpănăşoiu este a doua „victimă” PSD-istă în scandalul Moraviţa, după familia altui vicepreşedinte al PSD Timiş, Viorel Matei. Fiul acestuia, Liliam Matei, poliţist de frontieră în Vama Moraviţa, a fost, la rândul lui, arestat.

Share
Published by
Iulia Avram
Tags: scandal

Recent Posts

Se deschide vama pe Bega și pentru ambarcațiuni. Granița spre Serbia se va deschide un weekend în fiecare lună

Traficul de turism pe pista de biciclete care leagă Timișoara de Zrenjanin va putea fi…

2 ore ago

S-a scumpit Podul Muncii. Reabilitarea ar trebui să coste 49 de milioane de lei

După cinci ani de așteptare, din momentul aprobării hotărârii de consiliu local care prevedea finanțarea…

2 ore ago

Nu l-a oprit faptul că nu avea carnet şi a furat maşina vecinului. Acum a ajuns în arest

Polițiștii Sectiei 3 Rurale Sânandrei, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria…

3 ore ago

Handbaliştii de la SCM Poli au nevoie de o mică minune pentru a evita barajul de menţinere

Sunt şanse de salvare directă. Mici, dar sunt! Prim-divizionara de handbal SCM Politehnica dispută miercuri,…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 21 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 21.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

6 ore ago