Categories: EconomicSocial

Proteste sindicale in fiecare miercuri

Federațiile sindicale de la nivel național au căzut de acord în organizarea unor acțiuni de protest, nemulțumite de modificările pe care guvernul vrea să le impună în Codul muncii. În Timiș, prima pichetare are loc la sediul PDL, în 2 martie, timp de o oră.

Sindicaliștii își sincronizează protestele cu congresul UDMR de la Oradea, din perioada 25 – 26 februarie. Manifestările sunt corelate la nivel național și încep în 28 februarie, fiind organizate prin rotație. Câte opt județe protestează zilnic, de luni până vineri, prin orice acțiune de stradă: pichete, marșuri și demonstrații.
Cele trei federații sindicale reprezentative din Timiș, Cartel Alfa, CNSLR și BNS, au programat acțiuni în fiecare miercuri. Asta înseamnă că în 2, 9, 16 și 23 martie și în 4, 11 și 18 aprilie vor vedea pe străzile Timișoarei manifestări ale sindicaliștilor. „A trebuit să ne organizăm foarte repede, pentru că ieri ne-a sosit programul de la liderii noștri din București. Miercuri se întrunește Comisia de autorizare, așa că ne-am grăbit și am depus cererea de pichetare a sediului PDL Timiș, pentru miercurea viitoare, 2 martie, între orele 13 și 14. Am ales sediul PDL, pentru că ei sunt autorii morali ai modificărilor legislative care aduc o gravă atingere raporturilor de muncă. Lucrătorul este transformat într-un sclav modern, la cheremul și bunul plac al angajatorului”, a declarat Ștefan Gogoșanu, președintele Cartel Alfa Timiș. Liderii celor trei federații sindicale reprezentative în Timiș sunt Ștefan Gogoșanu, de la Cartel Alfa, federație din care fac parte, în principal, sindicatele din administrație și industrie, Adrian Negoiță, de la CNSLR (în același timp consilier județean din partea PSD), federație din care fac parte, în principal, sindicatele din sănătate și învățământ, și Aurel Miuț, de la BNS, federație care grupează mai ales sindicatele din transporturi, energie și poștă.

Share
Published by
Artemia Simeria

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago