Categories: Social

Timisorenii prefera blocurile

Oferta rezidenţială din Timişoara cuprinde mai ales locuinţe la bloc sau în condominii. Cel puţin aşa arată cel mai recent studiu de piaţă, lansat de cel mai important jucător pe piaţa imobiliară.

La nivel naţional, apartamentele reprezintă 69% din oferta rezidenţială, urmate de case (22%) şi terenurile intravilane pentru construcţii (8%). La Timişoara însă, mai bine de trei sferturi din piaţa locativă e ocupată de apartamente. „În Timişoara, 78% din oferta rezidenţială este reprezentată de apartamente. Casele ocupă 17%, iar terenurile, doar 5% din ofertă”, explică Daniel Crainic, reprezentant imobiliare.ro.
Oferta apartamentelor este compusă în cea mai mare parte din spaţii vechi. „Cele mai multe apartamente vechi scoase la vânzare sunt cele cu trei camere (43%), urmate de cele cu două camere (35%) şi de cele cu patru camere (16%). Garsonierele reprezintă doar 6% din ofertă”, a adăugat Crainic. În ceea ce priveşte apartamentele noi, 9% sunt garsoniere, 37% sunt apartamente cu două camere, 48% apartamente cu trei camere şi 6% apartamente cu patru sau mai multe camere. Doar 2% din apartamentele scoase la vânzare în Timişoara au un preţ de strigare de până în 30.000 de euro şi doar 7% se încadrează în intervalul 30.000-40.000 de euro. La nivel naţional, ponderea apartamentelor cu trei camere a crescut semnificativ şi domină oferta de apartamente noi, reprezentând 41% din totalul ofertelor pe acest segment, respectiv 35% din totalul apartamentelor vechi. În ceea ce priveşte segmentarea pe intervale de preţ, aproape jumătate din oferta de apartamente vechi se încadrează în suma de 60.000 de euro.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

24 de minute ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

33 de minute ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

O oră ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

2 ore ago

Jurnal de campanie (13). S-a mai spart o conspiraţie. Cristopher Cîrpaci chema clanurile alături de Nicolae Robu încă din urmă cu doi ani

Eliberarea străzii Cezar, dar mai ales îndemnul lui Cristopher Cîrpaci adresat coetnicilor săi pentru a-l…

3 ore ago