În Timişoara ar trebui să fie gata, anul viitor, Institutul de Cercetări pentru Energii Regenerabile, pe scurt ICER. Pentru a putea fi pus în practică, proiectul, extrem de interesant, are însă de trecut un obstacol financiar.
Valoarea totală a proiectului este de 64,3 milioane de lei. Uniunea Europeană asigură 64% din sumă, Guvernul României – 19,28% iar Universitatea Politehnica Timişoara, care este şi beneficiarul proiectului, acoperă 1,18%. Din nefericire, peste 15 procente din sumă, adică aproximativ zece milioane de lei, lipsesc. „Prin acest proiect, în cadrul ICER ar fi create 18 laboratoare de cercetare-dezvoltare şi ar fi modernizate cinci laboratoare. În plus, ar fi aduse 12 echipamente de cercetare de peste 100.000 de euro fiecare şi 120 de echipamente cu valoare sub această sumă”, spune Radu Vasiu, de la Universitatea Politehica Timişoara. Cei care ar beneficia de rezultatele muncii de cercetare depuse ar fi, pe lângă studenţi şi angajaţii institutului, firmele mari şi IMM-uri high tech. Domeniile de cercetare sunt stabilite pentru pile de combustie, pile fotovoltaice, obţinerea şi utilizarea biogazului, energie eoliană. La acestea se adaugă nanomateriale şi nanotehnologii utilizate în conversia energiei regenerabile, aerodinamică şi vibraţii şi altele. Sediul ICER se află pe strada Musicescu şi lucrările au început în urmă cu doi ani.
„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…
Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…
Primăria Timișoara are din această săptămână patru cinematografe funcționale în subordine. Ultimul reabilitat și redevenit…
Consilierii locali timișoreni au aprobat, luni seara, în ultima ședință de plen a anului, proiectul…
Un tânăr în vârstă de 18 de ani a condus un autoturism pe DN 6,…