Categories: Poli TimisoaraSport

Trei puncte de la Cluj!

Alb-violeţii au reuşit să menţină invincibilitatea. Mai mult chiar, Timişoara a izbutit prima victorie la CFR Cluj, de la revenirea ardelenilor în Liga I. Poli s-a impus cu 2-1, după reuşitele lui Zicu şi Ricketts.

Dusan Uhrin i-a trimis pe teren, din primul minut, pe Pantilimon, Helder, Luchin, Ghionea, Sepsi, Burcă, Bourceanu, Goga, Magera, Zicu, Axente. Poli a deschis scorul încă din minutul 6. Panin l-a faultat pe Helder în careu, iar centralul Avram a acordat, destul de uşor, penalti. Zicu l-a transformat şi şi-a trecut în cont cea de-a douăsprezecea reuşită din actuala ediţie a campionatului. Replica lui CFR Cluj a venit trei minute mai târziu. Aceeaşi situatie, dar in careul alb-violet. Pantilimon a respins şutul lui Hora, mingea a fost recuperată de Cadu. La fel de facil, centralul a dictat fault la intervenţia lui Bourceanu. Căpitanul clujenilor a dus scorul la 1-1, după ce a înscris de la 11 metri. În minutul 21, gazdele au fost la un pas să treacă în avantaj, după ce Pantilimon a respins in faţă şutul lui Bastos, însă Ghionea a intervenit salvator. Prima parte a meciului s-a încheiat cu centrarea lui Bourceanu, minge ratată de Axente.
Prima ocazie a reprizei secunde a aparţinut clujenilor. Pantilimon a reusit însă să respingă şutul lui Nicoară. În minutul 62, portarul timişorenilor a izbutit din nou să scoată mingea expediată de Hora. Trei minute mai târziu Poli a rămas în superioritate numerică. Avram a decis că Bastos a simulat, în careul bănăţean, faultul lui Sepsi şi a primit cel de-al doilea cartonaş galben. În minutul 70, Zicu a înscris printr-o execuţie excelentă, însă arbitrul nu a validat golul. Totuşi, căpitanul lui Poli a fost, în minutul 78, artizanul golului de 2-1. Zicu a „inventat” o pasă de excepţie, care l-a găsit pe Axente. Atacantul timişorenilor a reuşit apoi un lob peste Nuno Claro, iar Ricketts a venit la finalizare şi a împins cu capul mingea în poarta clujenilor. După ce bănăţenii au preluat conducerea, ocaziile au continuat la ambele porţi. Pantilimon a avut o intervenţie foarte bună la şutul trimis de Hora şi a reuşit să respingă balonul chiar de sub bară. În minutul 92, Zicu i-a trimis din nou mingea lui Axente, care a nimerit însă bara. Scorul putea deveni 3-1, dar Helder şi Goga s-au încurcat reciproc.
Poli a obţinut astfel prima victorie pe terenul lui CFR Cluj de la revenirea ardelenilor în primul eşalon. Jucătorii lui Dusan Uhrin continuă lupta pentru titlul, iar cele trei puncte sunt extrem de importante, având în vedere şi faptul că liderul, Oţelul Galaţi s-a impus în faţa rapidiştilor. „Am reuşit o victorie, asa cum am promis. Am venit să câştigăm. CFr-ul e o echipă bună, dar am fost peste nivelul lor. Nu vreau să comentez arbitrajul”, a declarat, la finalul partidei, Gheorghe Chivorchian. „A fost un meci de calitate, ambele echipe au jucat ca să câştige. Ştiam că ne aşteaptă un adversar foarte greu, CFR a evoluat foarte bine. În mod sigur, diferenţa s-a făcut la finalizare, pentru că ambele echipe au avut multe ocazii.”, a afirmat antrenorul bănăţenilor, Dusan Uhrin. Poli rămâne singura echipă neînvinsă din liga I şi după meciul de la Cluj.

Poli: Pantilimon 6- Helder 6,5, Luchin 6, Ghionea 6 (Krejic, ‘90), Sepsi 6- Burcă 5,5 (Ricketts, ’70), Bourceanu 6- Goga 5,5 (Rocha, ’92), Magera 6, Zicu 7,5- Axente 5,5.
CFR Cluj: Nuno Claro – Maftei (Batin, ‘88), Cadu, Rada, Panin – Kivuvu – Hora, Peralta, Nicoară (Edimar, ‘83) – Bastos – Bud (Buş, ‘77).
Cartonaşe galbene: Peralta, Rada, Maftei, Bastos/ Sepsi, Burcă, Axente.
Cartonaş roşu: Bastos

Rezultate înregistrate în etapa a XX-a a ligii I

Unirea Urziceni – FCM Târgu-Mureş 0-1
Dinamo – Pandurii 2-2
Oţelul Galaţi – Rapid 1-0
Gloria Bistriţa – Sportul Studenţesc 1-0
CFR Cluj – FC Timişoara 1-2

Share
Published by
Mirela Linta

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

7 minute ago

Lucrările din partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

13 minute ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

25 de minute ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

3 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

3 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

3 ore ago