Categories: Economic

Numarul autorizatiilor de constructie, in crestere

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, numărul de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale eliberate în lunile ianuarie-februarie a crescut cu 9,3% faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent.

Cele mai semnificative majorări din primele două luni s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Bucureşti-Ilfov (134 autorizaţii), Sud-Muntenia (129 autorizaţii) şi Sud-Est (77 autorizaţii. Scăderi au fost în regiunile de dezvoltare Nord-Vest şi Centru. În februarie 2011, faţă de aceeaşi lună a anului precedent, s-a înregistrat o uşoară creştere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (11 autorizaţii), care se reflectă în trei regiuni de dezvoltare, respectiv Bucureşti-Ilfov (37 autorizaţii), Sud-Muntenia (25 autorizaţii) şi Sud-Est (22 autorizaţii). În regiunile de dezvoltare Centru, Vest, Sud-Vest Oltenia, Nord-Vest şi Nord-Est au fost eliberate mai puţine autorizaţii faţă de a doua lună din 2010. Comparativ cu luna ianuarie, în februarie s-au eliberat cu 31,2% mai multe acte pentru construirea de clădiri rezidenţiale (2.283 autorizaţii), din care 68,8% sunt pentru zona rurală. Distribuţia în profil regional evidenţiază o creştere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale în aproape toate regiunile de dezvoltare. Cele mai importante s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Nord-Est (173 autorizaţii), Sud-Muntenia (123 autorizaţii), Sud-Est (96 autorizaţii) şi Vest (61 autorizaţii).

Share
Published by
Costin Iuga

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

6 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

7 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

13 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

13 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

14 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

16 ore ago