Consilierii județeni trebuie să hotărască dacă încetează contractul de concesiune încheiat cu societatea Pan Sarmis în Parcul Industrial Tehnologic Timișoara (PITT). Proiectul de hotărâre întocmit de juriștii CJT și avizat de consilierii din trei comisii, cea economică, cea de urbanism, amenajarea teritoriului și lucrări publice și cea pentru administrație, prevedea că pentru societatea Pan Sarmis, Tribunalul Timiș a dispus deschiderea procedurii de insolvență în data de 10 februarie 2011.
Or, o lună mai târziu, exact pe 10 martie, Curtea de Apel Timișoara admite recursul societății Pan Sarmis la deschiderea procedurii de insolvență, așa că informația din proiectul de hotărâre CJT, făcut public în 6 aprilie, cum că firma ar fi în insolvență nu mai este corectă. Reprezentanții Pan Sarmis susțin că informația falsă că firma este în procedură de insolvență le-a adus grave prejudicii. „Pe noi ne-au informat cei de la ADETIM, cei care administrează PITT, ei au găsit informațiile pe site-uri oficiale. După ce am discutat cu cei de la firmă și am constatat că nu sunt în procedură de insolvență, am amânat proiectul pentru plenul din luna mai, până la lămurirea situației. Nu am anulat proiectul, doar l-am amânat cu o lună. Au datorii mari”, a spus Petrișor Nădăștean, secretarul CJT.
„Informația că s-a declanșat procedura de insolvență am obținut-o de pe site-ul oficial al Ministerului Justiției – Oficiul Național al Registrului Comerțului. Chiar mă bucur că firma nu este în insolvență, oricum este irelevant asta din cauza datoriilor pe care le are la noi. Am încheiat eșalonări la plată, pe care firma nu le-a respectat. Am trimis până acum 20 de adrese ca să o informez de creanțe. În februarie am înștiințat-o ultima dată că, daca nu-și achită datoria, inițiem proiect de hotărâre de încetare a contractului de concesiune din cauza redevențelor neachitate. Și acum aștept răspuns. Situația este mai complicată pentru că a construit o hală, și conform contractului, firma trebuie să predea terenul la încetarea contractului în forma în care l-a preluat, adică fără construcții. Or, ca să demoleze, o costă mai mult decât a plătit pentru construire. Nici noi nu vrem să îi provocăm probleme, dar ca să continuăm colaborarea trebuie să vină cu un program de plăți eșalonate a datoriei, pe care să îl și respecte, și în plus să prezinte garanții. Or, tocmai asta nu vrea, să prezinte garanții”, a spus Nicoleta Tisu, director PITT.
Datoria Pan Sarmis către CJT este de 43.243 de euro. Conform site-ul Ministerului Justiției, Portalul Instanțelor de Judecată, Tribunalul Timiș, Pan Sarmis mai are încă zece creditori: Dunca Expediții, Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara, Municipiul Arad, Direcția Generală a Finanțelor Publice Timiș, Egeria TM, Piaviss Group 4, Alpha Bank, Administrația Fondului pentru Mediu, Doladela Distributie și Selena România. Pan Sarmis și-a achitat însă datoria către societatea Complex Cotta, cea care îi ceruse deschiderea procedurii de insolvență.
După ce au picat o dată la vot proiectul taxelor și impozitelor locale, consilierii locali…
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…