Categories: Administratie

Liberalii din Sinandrei, sustinatori ai ilegalitatilor

La nivel naţional sau în Timişoara, liberalii se declară mari campioni ai legalităţii şi duşmani de moarte ai corupţiei, nu acelaşi lucru se poate spune despre colegii lor din teritoriu. Caz concret, la doar o aruncătură de băţ de Timişoara, în comuna Sînandrei.

La Sînandrei, consilierii PNL au susţinut, până la a recurge la ameninţări, o construcţie ridicată ilegal. Astfel, în ultima şedinţă de consiliu local a fost introdusă o solicitare pentru un aviz de declarare de interes local a unei lucrări de racordare la energie electrică a unui adăpost de animale. Solicitarea a fost aprig susţinută de cei doi consilieri locali PNL Gheorghe Duma şi Viorel Apenciuc, primul fiind si fost primar al comunei. Cei doi l-au invitat la şedinţă pe tatăl celui care a solicitat avizul, Adrian Bumbar. Cei trei i-au ameninţat pe ceilalţi consilieri locali, dar şi pe angajaţii primăriei, în momentul în care au fost anunţaţi că pentru o astfel de lucrare este necesară o autorizatie de construcţie data de primar, nu un aviz al consiliului local. De asemenea, interesul local se stabileşte prin Legea exproprierilor şi presupune o întreagă procedură prealabilă. Mai mult, acesta se acorda doar pentru lucrări de utilităţi publice: canalizare, gaz, apă etc. Declararea unei lucrări de interes local conduce la scutirea de plata unor taxe. Aceste aspecte nu i-au deranjat însă pe consilierii liberali, care, potrivit unor declaraţii, au incitat la violenţă în timpul şedinţei. Surpriza a venit însă în momentul în care consilierii au fost anunţaţi că aşa-zisul adăpost de animale pentru care a fost solicitat avizul a fost construit ilegal! Autorizaţia de construcţie nu ar fi putut fi obţinută, deoarece sunt necesare mai multe avize, de la Agenţia de Mediu, Direcţia de Sănătate Publică etc. Or, prin obtinerea avizului solicitat de liberali din partea Consiliului Local Sînandrei, imobilul respectiv ar fi obţinut un fel de statut de semi-ilegalitate. Pe de altă parte, o asemenea solicitare pentru o fermă ilegală este o fapta contravenţională potrivit legii.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

10 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

10 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

10 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

11 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

11 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

14 ore ago