Salariul lui Constantin Ostaficiuc a scazut cu 11 procente

Site-ul Econtext a publicat o listă a salariilor preşedinţilor de consilii judeţene pe anul 2010, făcând o comparaţie cu cele obţinute în anul precedent. În condiţiile în care salariile bugetarilor, implicit ale angajaţilor de consilii judeţene, au scăzut cu 25%, cele ale liderilor acestor instituţii au scăzut în medie doar cu nouă procente.

Site-ul amintit arată, de altfel, că modul în care sunt remuneraţi preşedinţii de consilii judeţene rămâne în continuare un mare mister. Liderul CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, se află doar pe locul 26 dintr-o listă cuprinzând 41 de nume, în ceea ce priveşte salariul primit în 2010, respectiv 4.058 de lei lunar. Salariul a scăzut cu 11,2 procente faţă de anul anterior când a primit o retribuţie lunară de 4.569 de lei. Din regiunea de vest, cel mai bine plătit preşedinte de CJ este liderul de la Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, care în 2010 a avut un salariu lunar de 4.998 de lei, cu 9,4% mai puţin decât în anul anterior, când primea lunar 5.517 lei. Cu acest salariu, el s-a clasat pe locul 6 în topul amintit. Preşedintele CJ Hunedoara, Ioan Moloţ, se clasează pe locul 12, cu 4.629 de lei. Moloţ se numără printre puţinii preşedinţi a căror leafă a crescut, în cazul lui cu 0,20%, în anul precedent el primind 4.618 lei lunar. Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad, se află la coada clasamentului, pe locul 38. Salariul lui lunar în 2010 a fost de 4.040 lei, cu 10,2% mai puţin decât în 2009, când primea lunar 4.497 de lei. Totuşi, niciun preşedinte nu trebuie plâns, aproape toţi având familii cu afaceri de succes, de multe ori chiar legate cu instituţia pe care o conduc. Este şi cazul liderului de la Timiş, Constantin Ostaficiuc.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

5 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

6 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

8 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

9 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

10 ore ago