Categories: SocialUltima ora

Cornelia Corescu, arestata pe 29 de zile

Tribunalul Timiş a decis, joi seară, arestarea Corneliei Corescu pe 29 de zile. Omul de afaceri Vasile Medeşan este liber, dar a primit interdicţie de a părăsi ţara. Avocaţii Corneliei Corescu au declarat recurs.

Cornelia Corescu a fost reclamată la DNA de un om de afaceri, membru al PDL. Acţionar la o firmă de construcţii din Variaş, Aurel Grindiş a încercat să scape de un dosar penal pentru muncă la negru. În luna iulie, firma SC Relu&Andreea Construct SRL a fost sancţionată cu 8.000 de lei pe linie de sănătate şi securitate în muncă, dar s-a ales şi cu dosar penal, pentru muncă la negru. „Noi am fost sesizaţi de doi muncitori care nu şi-au primit salariile pe ultima lună. La faţa locului am descoperit opt muncitori fără contracte individuale de muncă. Conform noii legislaţii, fiind vorba de peste cinci persoane, firmei i-a fost întocmit dosar penal”, a declarat inspectorul şef adjunct al ITM Timiş, Ileana Tomoiagă. Muncitorii găsiţi fără acte legale lucrau pe şantierul deschis la Hotel Boavista, deţinut de Cristi Borcea. Iniţial, Aurel Grindiş a apelat la un apropiat al Corneliei Corescu, Vasile Medeşan, patronul grupului Trident. Plângerea penală urma să fie retrasă, iar amenda anulată, dacă Grindiş „dona” PDL 10.000 de lei. A zecea parte din sumă a ajuns la partid chiar în această săptămână. „Deoarece denunţătorul nu a achitat decât 1.000 lei din suma pretinsă, inculpata Corescu Cornelia Gheorghina a dispus ca o angajată din subordine să înlocuiască procesul verbal iniţial cu un altul în care se consemnau împrejurări nereale ce ar fi atras sancţiuni mai aspre (…)”, se precizează în comunicatul oficial al DNA. Cornelia Corescu este acuzată de trafic de influenţă şi două infracţiuni de instigare la fals intelectual în scopul ascunderii comiterii infracţiunii de trafic de influenţă. Vasile Medeşan este acuzat de trafic de influenţă.
Tribunalul Timiş a decis, joi seară, arestarea pe 29 de zile a Corneliei Corescu şi punerea în libertate a lui Vasile Medeşan. Acesta nu are voie să părăsească ţara şi nu-i este permis să ia legătura cu denunţatorul şi martorii din dosar, dar nici să-şi exercite funcţia politică, aceea de secretar al PDL Timiş. Avocaţii Corneliei Corescu au declarat recurs, la fel ca şi procurorul, în cazul lui Medeşan. Recursurile vor fi judecate de Curtea de Apel Timişoara.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Centura de ocolire a Timișoarei are acum parcări, dotate ca în vest

Ultimul punct din proiectul Centurii Sud, cele două spații de servicii, au fost deschise pentru…

8 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a bursei locurilor de muncă pentru absolvenți

Absolvenții de facultate sunt așteptați la o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă dedicată…

12 ore ago

A fost emis avizul de oportunitate pentru un nou corp de clădire la Spitalul Județean. Va găzdui un nou centru neurovascular și 284 de paturi

Dezvoltarea Spitalului Județean Timișoara va continua, iar cel mai noi proiect de extindere va presupune…

12 ore ago

A fost desemnat executantul reabilitării Școlii Generale 1, din Cartierul Fabric

Una dintre cele mai active firme locale în relația cu Primăria Timișoara a obținut, în…

12 ore ago

Eveniment internațional cu ocazia unui centenar remarcabil! Gala aniversară ELITh, la 100 de ani de la prima generație de absolvenți ai UPT

Universitatea Politehnica Timișoara, unul dintre cele mai importante și iubite branduri ale Timișoarei și ale…

13 ore ago