Duminică, 9 octombrie, ceaunele pline cu papricaş şi butoaiele cu vin îi aşteaptă din nou la Buziaş pe toţi cei cărora le place mâncarea gustoasă şi vinul adevărat.
Aceasta fiindcă va avea loc a III-a ediţie din ceea ce se doreşte o manifestare cu tradiţie: „Festivalul papricaşului şi vinului”. Acţiunea va avea loc în zona Cazinoului din oraşul-staţiune Buziaş şi va începe de la ora 10,30. Atunci vor fi puse în ceaun ingredientele necesare papricaşului şi bineînţeles sortimentele de carne. Care poate fi de porc, vită, vânat, pui sau chiar peşte. Între orele 12 şi 12,30 se va face degustarea papricaşului, iar un juriu priceput într-ale gastronomiei va desemna şi câştigătorii. Iar la un papricaş udat cu vin merge şi o muzică bună. Care nu va lipsi, la festival urmând să cânte şi danseze mai multe ansambluri folclorice: Banatul, Ghiocelul, Bănăţeana, Bocşana şi altele. Şi în acest an, organizator al festivalului este Asociaţia pentru Dezvoltarea Zonei Buziaş. Foto: gatesti-ingenios.ro
Penultimul joc din 2025 pentru alb-violeți a fost disputat acasă, împotriva echipei CSU Alba Iulia,…
De neînțeles comportarea Dumbrăviței din meciul de la Voluntari, unde a intrat să se apere.…
Universitatea de Vest din Timișoara a reușit atragerea unei noi finanțări nerambursabile dedicate modernizării infrastructurii…
Tradiția va fi respectată și comunitatea italiană din Timișoara va organiza și în acest an…
Zona centrală a orașului Sânnicolau Mare va fi modernizat cu fonduri europene. O piațetă modernă,…
Urmează o dublă alb-violetă pe parchetul sălii “Olimpia”. Ziua de duminică se va transforma într-o…