Duminică, 9 octombrie, ceaunele pline cu papricaş şi butoaiele cu vin îi aşteaptă din nou la Buziaş pe toţi cei cărora le place mâncarea gustoasă şi vinul adevărat.
Aceasta fiindcă va avea loc a III-a ediţie din ceea ce se doreşte o manifestare cu tradiţie: „Festivalul papricaşului şi vinului”. Acţiunea va avea loc în zona Cazinoului din oraşul-staţiune Buziaş şi va începe de la ora 10,30. Atunci vor fi puse în ceaun ingredientele necesare papricaşului şi bineînţeles sortimentele de carne. Care poate fi de porc, vită, vânat, pui sau chiar peşte. Între orele 12 şi 12,30 se va face degustarea papricaşului, iar un juriu priceput într-ale gastronomiei va desemna şi câştigătorii. Iar la un papricaş udat cu vin merge şi o muzică bună. Care nu va lipsi, la festival urmând să cânte şi danseze mai multe ansambluri folclorice: Banatul, Ghiocelul, Bănăţeana, Bocşana şi altele. Şi în acest an, organizator al festivalului este Asociaţia pentru Dezvoltarea Zonei Buziaş. (sursa foto:retetacalamama.ro)
SCM USV Timişoara nu a pierdut timp odată cu finalul sezonului competiţional. Campioana ţării la…
„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…
Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…
Primăria Timișoara are din această săptămână patru cinematografe funcționale în subordine. Ultimul reabilitat și redevenit…
Consilierii locali timișoreni au aprobat, luni seara, în ultima ședință de plen a anului, proiectul…