Duminică, 9 octombrie, ceaunele pline cu papricaş şi butoaiele cu vin îi aşteaptă din nou la Buziaş pe toţi cei cărora le place mâncarea gustoasă şi vinul adevărat.
Aceasta fiindcă va avea loc a III-a ediţie din ceea ce se doreşte o manifestare cu tradiţie: „Festivalul papricaşului şi vinului”. Acţiunea va avea loc în zona Cazinoului din oraşul-staţiune Buziaş şi va începe de la ora 10,30. Atunci vor fi puse în ceaun ingredientele necesare papricaşului şi bineînţeles sortimentele de carne. Care poate fi de porc, vită, vânat, pui sau chiar peşte. Între orele 12 şi 12,30 se va face degustarea papricaşului, iar un juriu priceput într-ale gastronomiei va desemna şi câştigătorii. Iar la un papricaş udat cu vin merge şi o muzică bună. Care nu va lipsi, la festival urmând să cânte şi danseze mai multe ansambluri folclorice: Banatul, Ghiocelul, Bănăţeana, Bocşana şi altele. Şi în acest an, organizator al festivalului este Asociaţia pentru Dezvoltarea Zonei Buziaş. (sursa foto:retetacalamama.ro)
În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…
Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…
Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…
Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…
Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…
În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…