Ca la piaţă: Iancu vrea acum 1,8 milioane de euro de la bugetul local

Marian Iancu a emis un nou comunicat pe site-ul clubului, prin care face o propunere factorilor locali şi judeţeni. Conform acesteia, autorităţilor li se cere pentru început 1,8 milioane de euro, pentru sezonul în curs. Iancu a mai afirmat că BKP-ul este dispus să cedeze până la 50% din acţiunile clubului.

“În conformitate cu discuţiile purtate între reprezentanţii clubului Politehnica Timişoara şi cei ai puterii locale, pe parcursul anilor 2010 şi 2011, discuţii din care au rezultat obligaţii pe care ni le-am asumat, dar şi promisiuni certe din partea celeilalte părţi, suntem pregătiţi să lansăm următoarea propunere, pentru a fi analizată de întreaga opinie publică şi în special de fanii alb-violeţi: În competiţie cu posibilitatea de a renunţa la activitatea fotbalistică, aşa cum grupul de firme BkP a propus, din motivele pe care le-a prezentat, există şi situaţia fericită în care puterea locală, prin voinţă politică să hotărască, în baza unor performanţe actuale şi viitoare să susţină activitatea echipei de fotbal.”.

Mai exact propunerea lui Marian Iancu este următoarea: Poli să primească de la autorităţi 1,8 milioane de euro, din care să fie achitate cheltuielile efectuate pentru funcţionare pe parcursul anului 2011, plătibilă până la 31 decembrie anul curent. Premierea pe 2012 urmează să fie de 2 milioane de euro, însă doar dacă echipa revine în primul eşalon. Pentru 2013, Iancu are ca obiectiv locurile 1-5, iar suma urmează să fie negociată la momentul respectiv.

În comunicat se mai precizează faptul că BKP este dispus să renunţe la o parte din acţiuni: “Grupul de firme BkP şi-a manifestat disponibilitatea să se încadreze într-o formă legală, propusă, care poate să meargă până la cedarea a 50% din acţiunile societăţii pe acţiuni cu menţiunea ca aceia care vor prelua administrarea companiei să îşi asume într-un termen mediu, 10-12 ani, o investiţie egală cu valoarea capitalului social pe care BKP l-ar fi vărsat la Poli: aproximativ 22 de milioane de euro. Dacă există un asemenea investitor, în mod obligatoriu el va trebui agreat de către Consiliul Local, Consiliul Judeţean, dar şi de fanii alb-violeţi.

Reprezentantul acestuia va prelua funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director general, urmând ca BkP să menţină ca reprezentant al intereselor sale (celelalte 50%) pe dl. Gheorghe Chivorchian. “Facem menţiunea că atât Consiliul Local, ca şi cel Judeţean se pot constitui ca acţionari, dacă acestea vor hotarî ca prin această intervenţie să fixeze definitiv clubul ca entitate juridică locală, deţinătoarea celei mai importante mărci din vestul ţării.”, a mai spus Iancu.

Share
Published by
Mirela Linta

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

56 de minute ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

3 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

6 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

6 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

6 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

7 ore ago