Categories: Poli TimisoaraSport

Poli a pierdut doar doua jocuri în 436 de zile!

Poli Timişoara este echipa din România care pierde cel mai greu. O demonstrează şi statistica. Poli Timişoara a pierdut doar două jocuri oficiale în ultimele 436 de zile, dacă ne raportăm doar la partidele disputate în campionat.

Timişorenii au debutat anul trecut în primul eşaon în data de 23 iulie, într-un joc cu Gloria Bistriţa, încheiat la egalitate, 2-2, pe arena Dan Păltinişanu. Rezultatul de egalitate la debut nu a fost întâmplător, pentru că alb-violeţii au încheiat anul trecut fără să cunoască înfrângerea în prima parte a sezonului, dar cu zece remize la activ. Pe 26 februarie a avut loc debutul stagional din acest an, iar Poli s-a impus cu 3-1 în faţa celor de la Gaz Metan Mediaş. După mai multe victorii şi remize, invincibilitatea lui Poli a devenit amintire după insuccesul de pe terenul Rapidului din Bucureşti, care s-a impus cu 3-2, în Giuleşti, în 17 aprilie. Angrenată în lupta pentru cucerirea primului titlu din istoria clubului, Poli a mai clacat o dată chiar în faţa Oţelului Galaţi, principala cotracandidată pentru adjudecarea titlului. Poli a jucat cu titlu pe masă în penultima etapă la Galaţi, dar Zicu & Compania au avut o evoluţie sub aşteptări, ceea ce a facilitat victoria gălăţenilor cu 2-1, dar şi câştigarea titlului în premieră de către moldovenii antrenaţi de bănăţeanul Dorinel Munteanu.

Pentru Poli au urmat momente hilare, care au culminat cu retrogradarea formaţiei în eşalonul secund. Parcursul de acum al timişorenilor este aproape similar cu cel din sezonul trecut, când jucătorii antrenaţi pe atunci de cehul Duşan Uhrin s-au dovedit adevăraţi experţi ai jocurilor încheiate la egalitate. În Liga II, cu Vali Velcea la cârma echipei, Poli a înregistrat patru victorii şi trei remize, în şapte jocuri. 23 de partide a disputat Poli anul acesta în primul eşalon şi în liga a doua, reuşind să adune 14 victorii, şapte rezultate de egalitate, dar şi două înfrângeri, golaverajul fiind clar în favoarea timişorenilor cu 44 de goluri înscrise şi doar 22 primite.

 

Mircea Axente, doar două goluri în zece luni

 

Cei mai buni marcatori în această perioadă sunt Goga şi Zicu, cu specificaţia că ultimul nu a mai bifat ultimele şapte etape disputate de Poli în Liga II. Ambii jucători au câte nouă goluri, ultimele trei goluri înscrise de Goga fiind în jocurile din liga a doua. Zăgrean, Ricketts şi Axente, toţi trei atacanţi la Poli în ultimul an, se „laudă” cu un total de opt goluri, ceea ce explică într-un fel impotenţa alb-violeţilor în faţa porţilor adverse în jocurile disputate până în prezent în Liga II. Marea dezamăgire este Mircea Axente, care în ultimele zece luni a înscris doar de două ori. În data de 4 decembrie 2011, când Poli a remizat la 3  primul eşalon pe terenul Gloriei Bistriţa, şi în 19 august, în prima etapă a Ligii II, când Poli s-a impus cu 2-0 în faţa celor de la FC Bihor.

 

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

România are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

O oră ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

3 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

8 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

8 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

15 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

18 ore ago