Categories: Social

Mii de catei si pisici fara stapani, sterilizati de Vier Pfoten

Peste 5.000 de câini şi pisici fără stăpân au fost sterilizaţi de medicii veterinari ai Fundaţiei Vier PfotenRomânia pe parcursul anului 2011, în cadrul programului Stray Animal Care (SAC).
Campaniile de sterilizare inițiate de Vier Pfoten s-au derulat în 15 localităţi, între care Bucureşti, Comăneşti, Băile Govora, Dej, Calafat, Oţelul Roşu, Tulcea şi Mangalia. Din totalul de 5.122 de sterilizări, cele mai multe intervenţii au avut loc în Bucureşti, Mangalia şi Comăneşti. Cele două echipe mobile au desfăşurat campaniile de sterilizare la solicitarea primăriilor, în baza unui protocol semnat de ambele părţi. Potrivit acestui protocol, asociația sterilizează gratuit câinii şi pisicile fără stăpân, iar municipalitate garantează faptul că angajaţii, contractorii şi subcontractorii săi nu vor iniţia acţiuni de ucidere, maltratare sau otrăvire a acestora. În cadrul programului, animalele au fost prinse, sterilizate, marcate cu crotaliu, deparazitate şi vaccinate, iar după perioada postoperatorie, returnate în locul din care au fost luate. “Ne dorim ca anul 2012 să vină cu o mai mare disponibilitate a autorităţilor locale din România de a rezolva situaţia câinilor fără stăpân într-un mod uman şi eficient, adică prin sterilizare. Eutanasierea nu este decât o risipă a banilor publici şi o perpetuare la nesfârşit a problemei. Sperăm totodată ca, în ianuarie, magistraţii Curţii Constituţionale să se pronunţe negativ asupra noii legi privind gestionarea câinilor fără stăpân adoptate de parlament”, spune Anca Tomescu, director administrativ al Vier Pfoten România. Stray Animal Care este unul dintre cele mai importante şi mai vechi proiecte derulate în România.

Share
Published by
Dana Popa
Tags: catei

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

4 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

5 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

5 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

6 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

7 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

8 ore ago