Specialiştii în diete susţin că trebuie să ştii cum să mănânci pentru a preveni stresul, îngrăşarea şi pentru a nu-ţi risipi energia. Revelionul e consacrat ca un moment d epetrecere stropit bine cu alcool. Chiar dacă există şi proverbe care atrag atenţia că “berea după vin e un chin”, până la urmă, la o petrecere de success, toată lumea bea tot ce poate curge în pahare şi a doua zi suferă pe măsura consumului.
Regula numărul unu: ca să nu ajungeţi la mahmureală, cel mai important lucru e să evitaţi amestecarea băuturilor. Astfel, dacă începi să bei, bea acelaşi lucru până la finalul petrecerii. Poţi schimba “meniul” de alcool doar după ce mănânci ceva. Împotriva mahmurelii după o beţie straşnică medicii recomandă consumul de alimente bogate în fibre: banane sau supe de legume. Fibrele rămân în stomac mai mult decât orice altă mâncare şi absorb alcoolul. Aceiaşi specialişti recomandă şi o altă variantă de alimentaţie imbatabilă în prevenirea mahmurelii: alimentele bogate în grăsimi şi carbohidraţi. Acestea încetinesc asimilarea alcoolului în sânge. Acelaşi efect îl are şi apa, băută din belşug atunci cand consumi alcool, dar şi după.
Haine largi și masaj pentru balonaţi
Ai mâncat exagerat de mult, în viteză, sau nu ţi-au picat bine mâncărurile grase, iar urmarea e un abdomen care seamănă mai mult cu un balon umflat. Teoria spune că o masă care abundă în grăsimi şi condimente îţi pot bulversa digestia. Practica recomandă un “răgaz” de cel puţin trei zile de dietă bogată în fibre (legume, fructe, paste făinoase) pentru a digera cât mai bine alimentele grele, care altfel pot produce balonări.
De asemenea, trebuie evitate hainele prea strâmte, care supun abdomenul unei presiuni care, în final, îngreunează eliminarea excesului de acid şi gaze intestinale. Dacă nu ai ţinut cont de nici o regulă, balonarea se poate trata cu Dicarbocalm, Rennie, Ox Bill, Try Enzimes sau Digestin. Toate acestea se găsesc în farmacii şi se eliberează fără reţetă. Alternativ se poate apela la masajul abdominal de la stânga la dreapta, cu ulei volatil de ghimbir amestecat cu ulei de măsline. Ceaiul de mentă ajută şi el împotriva crampelor intestinale şi a indigestiei. Pentru amatorii de tratamente homeopatice, specialiştii recomandă Carbo Vegetabilis, Kali Carbonicum sau Nux Vomica.
Poziţia “drepti” împotriva arsurilor stomacale
Aproape că nu există masă de Anul Nou după care comesenii să nu ajungă să aibă arsuri stomacale. Prima măsură e să se consume un pahar mare cu apă plată, imediat ce apare senzaţia arsurilor, pentru că apa diluează acidul gastric. Varianta mai sănătoasă, dar mult mai neplăcută la gust e să se consume suc proaspat de la un cartof stors în coajă. În cazul arsurilor gastrice e foarte important să nu vă aşezaţi, ci să staţi cât mai mult timp vertical, în picioare, pentru a permite acidului gastric să rămână în stomac.
„Cel mai mare truc al diavolului e să ne facă să credem că el nu…
SC Horticultura anunţă că, din această săptămâna cimitirele Calea Șagului și Rusu Șirianu funcționează după…
Un bărbat a condus un autoturism dinspre strada Oloșagului din municipiul Lugoj înspre localitatea Știuca,…
DRDP Timişoara a lansat astăzi pe SEAP procedura "Elaborare Studiu de Fezabilitate Extindere Varianta de…
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…