Categories: Klaus Vaterland

„Nebunelul” si suicidul politic

Știți ce au în comun Mihail Pungă, Simion Surdan – Dumnezeu să-l ierte! -, Dorel Borza, Viorel Oancea, Horia Ciocârlie, Ion Răducanu, Gheorghe Ciobanu, Rodica Vlad, Viorel Coifan, Maria Grapini și mulți alții? Au fost temuți sparring partneri pentru Gheorghe Cuhandu în cele patru partide electorale la care a participat cu succes edilul țărănist înaintea celei de-a cincea. E ca și cum te-ar lovi acceleratul.

Așa arată un om politic după ce te-a plesnit Ciuhandu în alegeri drepte și libere. Ca om politic timișean, ori te trimite partidul ca pedeapsă să candidezi împotriva țărănistului, găsind astfel prilej numai bun să te scoată la pensie imediat după scrutin, ori o grămadă de inconștienți chiar cred că au vreo șansă în fața colosului electoral cu burtă și barbă care-a ajuns, cu ajutorul alegătorului, arhitectul venit de la catedră în 1996.

Alegerile de anul acesta au însă o altă particularitate. Trebuie să fii tare bolovan să nu câștigi alegerile oriunde în țara asta cu o megaalianță precum este USL-ul în spate. Eu nu zic acum că senatorul Nicolae Robu ar fi bolovan dacă nu câștigă în fața actualului primar. Dar nu zic nici că n-ar fi, în ciuda faptului că este cumplit de greu să-l învingi pe actualul primar. Dacă vreți, sărac și cinstit cum îl știm, Gheorghe Ciuhandu este pentru Timișoara un fel de Ion Iliescu al României anilor 90. Nu că ar fi structurat precum „nea Nelu”, dar liderul PNȚCD pare să nutrească de ceva vreme o vie și profitabilă simpatie pentru partidul altui arhitect, al mineriadelor, spre răscoliri post-mortem prilejuite probabil Seniorului Coposu.

Dacă i-o cere partidul, precis că Alin Popoviciu va candida la funcția de primar al Timișoarei. A și declarat-o omul, cu mare responsabilitate politică. Pare să fie un sacrificiu, dacă n-aș ști că, puțin-puțin, l-ar mânca în fund să fie carnea de tun a partidului. La fel ar spune, bănuiesc, și Gheorghe Ciobanu, dacă nu pleacă până atunci din PDL. Cu siguranță că Ovidiu Ciuhandu și-ar împlini visul de-o viață să se dea o tură pe huțulușul electoral cu tizul său mai în vârstă, ideal politic pentru care ar fi în stare să părăsească partidul.

Inconștient sau pedepsit de conducere, un candidat de avarie al PDL nu va aduce anul acesta zece puncte electorale democrat-liberalilor în alegerile de la primărie. Poate 7-8 procente, mult sub ce va obține Constantin Ostaficiuc la șefia CJT, dacă justiția îi va permite președintelui PDL Timiș să fie tipărit pe buletinele de vot. În lipsa unui candidat de import, un Gheorghe Ciuhandu sau Florin Călinescu, să ne facă să râdem, pentru PDL numai neparticiparea în alegeri poate fi un dezastru mai mare decât acest exercițiu al localelor în Timișoara, ce trebuie musai văzut și ca un sondaj de opinie live pentru ce va fi să vină la toamnă. Oare de aia i se zice lui Alin Popoviciu și „Nebunelul”? Apropo, chiar dacă nu câștigă Primăria Timișoara, măcar o consolare tot va avea deputatul Popoviciu. Oricând va putea să se laude că este mai frumos decât Gheorghe Ciuhandu. Nu știu dacă și mai bogat.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago