Categories: Social

Cireap si-a prelungit „abonamentul” la Agentia de Mediu

Fără să fi făcut în viața lui un film documentar pentru TVR, instituția al cărei angajat este, Adrian Cireap a devenit regizorul de casă al Agenției pentru Protecția Mediului. Făcând de la spoturi de câteva secunde, la producții de zeci de minute, Cireap a încasat zeci de mii de euro, pentru că, spun reprezentanții APRM nimeni altcineva n-a vrut acești bani!

În ultimii doi ani, realizatorul TV Adrian Cireap, angajat al televiziunii publice, a avut contracte, prin firma familiei sale, de câteva zeci de mii de euro cu Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Timişoara. Întâi au fost două spoturi de promovare, plătite cu un „mizilic” de 5.000 de euro. Pentru că e supercompetent, Cireap a primit apoi, prin încredințare directă, încă 15.000 de euro, pentru un film documentar de jumătate de oră. Acum, se pregătește pentru o nouă producție, de această data contra sumei de 40.000 de euro. Clientul său preferat, ARPM, nu poate găsi, se pare, un alt realizator bun.
Carmen Bercea, de la Agenţia Regionale Pentru Protecţia Mediului Timişoara, se ocupă de implementarea proiectului „Situlul NATURA 2000 ROSPA 0047 Hunedoara Timişană”. Proiectul prevede și realizarea unui film documentar, al cărui cost este de 40.000 de euro, despre viaţa păsărilor din zona Şagu, Vinga şi Orţişoara. Anunțul de licitaţie a fost postat pe portalul www. elicitatii.ro, dar, curios lucru, timp de două săptămâni, nimeni nu și-a exprimat dorința să facă acest documentar. Blink Studio, mereu pe fază și cu un nou manager, în persoana Soranei Cireap, soția realizatorului TV, a reușit să facă oferta către ARPM și a fost desemnată câștigătoarea licitației la care a participat singură. „Nu am făcut nicio ilegalitate. Am avut un buget de 40.000 de euro pentru acest film şi exact această sumă am dat-o firmei Blink Studio. Vi se pare că 40.000 de euro este foarte mare pentru un film documentar? E mult de lucru, se va filma timp de un an”, a declarat Carmen Bercea.
„Nu mai am nicio legătură cu această firmă. Am renunţat la ea după ce am avut un control intern de la TVR. Nu ştiu cu ce se ocupă această firmă în prezent”, afirmă Adrian Cireap. Probabil că în familia lui e mare secretomanie. Nu de alta, dar, în intervalul 2004 – 2011 Adrian Cireap a fost singurul acţionar al firmei Blink Studio. În iunie 2011, realizatorul TV i-a făcut cadou firma soţiei lui. Adrian Cireap lucrează la TVR Timişoara din 1994. În cei aproape 18 ani de când e angajat acolo, nu a realizat nici măcar un film documentar pentru televiziunea publică.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago