Categories: Invatamant

Dorel Sandesc vrea schimbarea la Medicina

Prof. dr. Dorel Săndesc, șeful Clinicii ATI a Spitalului Județean Timișoara, și-a anunțat, miercuri, candidatura pentru funcția de rector al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”. El a declarat, din start, că nu este de acord cu o eventuală fuziune cu Universitatea Politehnică.

Reputatul medic timișorean a decis să intre în cursa pentru funcția supremă la UMF pentru că, spune el, chiar dacă lucrurile ar fi fost perfecte, după atâta vreme, se simte nevoia de schimbare. „Schimbarea nu se face cu buldozerul, ci se face pe parcurs, cu preluarea lucrurilor bune”, spune Dorel Săndesc. El a declarat, de altfel, că este pregătit să facă echipă cu oricare dintre contracandidații săi, pentru binele UMF.
Săndesc respinge categoric o eventuală fuziune cu altă universitate. Asta, în condițiile în care s-a discutat mult pe marginea unei fuziuni cu Politehnica, în vederea creării unui super-institut de învățământ superior. „O astfel de operațiune e inadecvată, nu e prioritară și nu reprezintă interesele UMF. Trebuie să realizăm însă fuziunea internă. Suntem în situația în care colegii de la Stomatologie și Farmacie nu-i cunosc pe cei de la Medicină. Diviziunea e un fenomen negativ”, afirmă medicul. Profesor universitar și șef al unei dintre cel mai performante clinicii ale Județeanului, Săndesc recunoaște că, acum trei-patru ani, funcția de rector nu l-ar fi interesat. De altfel, nici n-ar fi avut timp pentru ea. Acum însă, pentru că a reușit să pună pe picioare „Cenușăreasa” de la ATI, caută noi provocări.
Dorel Săndesc nu este membru al vreunui partid politic și este sprijinit în demersul său de medici renumiți, care s-au convins de-a lungul timpului de calitățile organizatorice și umane ale acestuia. Printre ei, Gheorghe Nodiți, directorul Județeanului, Lazăr Fulger, Florin Bârsășteanu sau Tiberiu Bratu. „Vreau puterea prin mine, pentru că am puterea să fac bine”, a încheiat Săndesc.
Alegerile de la UMF vor avea loc în 27 februarie și, pentru prima data, rectorul va fi desemnat prin vot universal direct, secret și egal la cadrelor didactice titulare din universitate. Până acum, și-au mai anunțat intenția de a candida Sorin Pescariu și Marius Raica.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago