Primaria a scos detinutii la curatat zapada / FOTO

Primăria Timișoara a fost învinsă de zăpadă. După ce a nins mai bine de 24 de ore fără întrerupere, edilii locali au apelat la deținuți, pentru curățarea străzilor. Cei care pleacă la drum sunt rugați să se intereseze de starea șoselelor la centrul Info Trafic, la dispeceratele Poliţiei Rutiere sau chiar la serviciul de urgenţe 112.

Stratul de zăpadă de la Timișoara ajunsese, sâmbătă dimineață, la o grosime de aproximativ 30 de centimetri. Ninsoarea s-a oprit pentru câteva ore, dar a pornit din nou, în jurul prânzului. Traficul rutier se desfășoară cu dificultate, pentru că arterele principale ale orașului sunt acoperite cu zăpadă tasată. Pe străduțele lăturalnice, unde mașinile de deszăpezire – și așa puține nu pot intra – sunt adevărați nămeți.
În aceste condiții, în noaptea de vineri spre sâmbătă, deși traficul rutier era aproape zero, utilajele de curățat zăpada văzute pe ruta cuprinsă între aeroport și Calea Girocului puteau fi numerate pe degetele de la o mână. Sâmbătă dimineață, 200 de deţinuţi de la penitenciarul de pe Popa Şapcă, echipaţi cu lopeţi şi veste fosforescente, au fost scoşi la muncă. În sensul giratoriu de la ştrandul Termal, vreo 30 de persoane curățau de zor zăpada, sub atenta supraveghere a gardienilor. „Am făcut aproape o oră și jumătate din Calea Șagului până în Circumvalațiunii și înapoi. Nici măcar străzile principale nu sunt curățate de zăpadă. Vineri am văzut niște utilaje cu lamă care treceau pe bulevarde, dar nu cred că s-a dat și cu material antiderapant. Sub zăpada de pe stradă e gheață”, ne-a spus un timișorean care a fost nevoit să iasă din casă sâmbătă la prânz.
Primăria Timişoara a transmis comunicat în care anunță că vreo 700 de oameni lucrează la deszăpezirea oraşului. Cei care au probleme cu zăpadă pot suna la 0256 – 968, numărul dispeceratului central, asigurat non-stop de Poliţia Locală. Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto începători, în special celor care nu au mai condus în astfel de condiţii rutiere, să lase mașinile acasă în această perioadă. De asemenea, cei care pleacă la drum sunt rugați să se intereseze de starea șoselelor la centrul Info Trafic, la dispeceratele Poliţiei Rutiere sau chiar la serviciul de urgenţe 112.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

O oră ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

2 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

3 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

3 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

4 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

4 ore ago