Peste 1.000 de ceasuri. De perete, de mână, de buzunar. Unele funcționale, altele nu. Toate adevărate bijuterii, care reconstituie atelierul ceasornicarului lugojean Petru Kindlein.
Expoziţia, organizată de Emil Kindlein, nepotul bijutierului Petru Kindlein, şi îngrijită de curatorul Marcela Oprescu, reconstituie atelierul de ceasornicar şi bijutier care a funcţionat în Lugoj în prima jumătate a secolului al XX-lea, precum şi a prăvălia în care meşterul şi-a desfăşurat activitatea. La Muzeul de Artă pot fi văzute mobilierul, bancul de lucru, uneltele specifice unui atelier de orologerie şi giuvaergie, firme și reclame de epocă. Cu ajutorul documentelor şi tipăriturilor de epocă este prezentată istoria familiei şi a meşteşugului. „Piesele de colecţie reconstituie prăvălia şi atelierul de ceasornicar şi bijutier al bunicului meu, Petru Kindlein. După ce a murit bunicul, am moştenit nişte cufere pline cu vechituri. Mult timp nici nu am ştiut ce este în ele. Apoi am descoperit o întreagă istorie. Mobilier, unelte, reclame, cataloage de cesornicar, ştampile, sticluţe, ochelari, cutii şi sertăraşe de metal şi de lemn, poze, documente. Toate acestea le-am adunat într-o colecţie“, şi-a început povestea Emil Kindlein. Expoziţia va fi deschisă până la 1 aprilie şi poate fi vizitată zilnic, între orele 10 și 18, mai puțin lunea.
Cu ajutorul fondurilor europene, peste 3.000 de studenți din Timișoara și Reșița vor beneficia de…
Alfred Simonis, noul președinte al Consiliului Județean Timiș, spune că nu se va transforma, în…
Compania de termoficare anunță că a pornit și al doilea cazan de abur de la…
Un număr de șapte spații comerciale aflate în cartierele istorice Cetate și Fabric, sunt scoase…
Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins recursul formulat de DNA împotriva sentinţei…
Sala Multifuncțională de la Palatul Administrativ Timișoara găzduiește ceremonia de depunere a jurământului noilor consilieri…