Categories: Klaus Vaterland

Dorin ce face? Pleaca cu domnu’ Ghita?

Gata, m-am prins! Știu cu exactitate ce va face politicianul Ghiță Ciobanu în primăvara anului 2016. Exact, va pleca din partidul în care se va afla la acea oră pentru o nouă aventură cu formațiunea care se pregătește să câștige alegerile. Așa cum, într-o frumoasă zi de aprilie 2012, omul își ia jucăriile (nouă primari) din colegiul Deta și pleacă la PSD, după negocieri la nivel central cu Ponta și Dragnea, așa și peste patru ani dl deputat Ciobanu va mai trăda o dată pentru binele României și al său personal. Sau poate pleacă la PNL, cu care a flirtat în negocieri cu Daniel Dăianu, omul de legătură din perioada șefiei în vamă. Trădarea o ai în sânge, e ca talentul lui Dobrin, fie iertat! N-ai să ajungi niciodată politician respectabil după ce ai trecut sau cochetat cu toate partidele care contează pe scena politică, dar mai ales cu renumele de șef de vamă și tinicheaua de patron spiritual a tot ce „mișca” o vreme pe frontieră. Cum deja știu ce va face Ghiță Ciobanu peste patru ani, e limpede că nu mă mai șochează absolut nimic din manifestările plenare ale dumnealui în politică. În primul rând pentru că asta nu e politică ce face acum USL sau ce-a făcut până ieri UNPR. Niciodată racolajul nu a ajuns la un asemenea nivel ca acum. Se aduc în partid primari, județe, regiuni întregi, ca și cum nu ar fi de-ajuns că PDL se apropie tot mai periculos de destinul PNȚCD în 2000. De ce să-i mai ajungă USL o majoritate de 60% când poate aduna 80% din tot ce mișcă în politica și administrația românească, punând la grămadă loialul cu trădătorul, deșteptul cu prostul și gospodarul cu hoțul?

Ce mă suprinde însă e voluptatea asta a viitorului partid gazdă în fața fenomenului de căpușare cu astfel de exemplare de traseiști. E vorba de o mândrie tâmpă, un exhibiționism la nivel înalt, să-l vezi pe președintele unui partid ca PSD, Victor Ponta, să vină de la București să-și prezinte cu fast opera unui vagabondaj politic, imediat după prezentarea lui Titu Bojin candidat la președinția CJT, dacă nu cumva „Cârlanul” va trece ambele acțiuni pe numele lui Ghiță Ciobanu. Cum poți să prezinți cu atâta bucurie propriilor membri un politician de teapa deputatului de Deta? Ce poți să le spui celor prezenți la plenara lărgită despre scopul și durata vizitei dlui Ciobanu în PSD? Dacă nu cumva în PNL. Că nici măcar termenul de patru ani prognozat de mine nu e sigur. Ce va face dl Ciobanu când USL se va sparge, peste un an-doi de guvernare, dacă PNL/PSD va face rapid vreo coaliție cu PDL? Pur și simplu va pleca. E un gest reflex la fel de simplu ca și cum ai bea o bere rece vara. Ce faci când ți-e sete? Bei o răcoritoare. Așa și Ghiță Ciobanu. Lui când îi e sete pleacă din partid, atras de puterea din acel moment cam tot așa cum e atrasă și musca de o frumusețe de căcat. Aș fi tentat să le urez pesediștilor să se bucure de Ghiță Ciobanu cum s-a bucurat și fraierii de la PDL și cum se vor bucura atâtea și atâtea viitoare partide de guvernare. Dar n-o fac, căci oricum asta se va întâmpla. Am însă o nedumerire. Ce-o face Dorin de la Deta într-o astfel de situație politică? Pleacă „Mă, Ghiță” cu tot cu prietenul Dorin spre USL sau a rupt, fără pic de inimă, o prietenie din copilărie?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

11 minute ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

4 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

5 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

6 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

6 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

7 ore ago