Categories: Economic

Misiune grea pentru juriul concursului de vinuri de la VINVEST / FOTO

Ediţia a șaptea a Concursului Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice VINVEST a început miercuri. Juriul format din experţi degustători, membri ai Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România, a apreciat 63 de probe de vin din cele 129 înscrise în competiţie.

„După prima zi de evaluare, putem spune că avem în concurs vinuri corecte, apropiate din punct de vedere calitativ. Departajarea se va face prin calculul mediei aritmetice. Faptul că degustătorii au la dispoziţie în acelaşi timp toate probele dintr-o serie permite o mai bună apreciere în evaluarea calităţii vinurilor”, spune Petru Badea, expert degustător, preşedintele concursului. Concursul continuă joi, cu degustarea altor 66 de probe de vin. Medaliile și diplomele vor fi decernate sâmbătă, de la ora 11. Experţii degustători din juriul Concursului Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice VINVEST sunt, în mare parte, oenologi la marile crame, chimişti, dar şi un critic de vin. Prezidiul este format din dr. ing. Petre Badea, președinte concurs VINVEST, și Cătălin Păduraru, ambasador al vinului. Din juriu fac parte dr. ing. Delia Stătescu, ing. Dumitru Roşu, dr. ing. Ioan Buia, ing. Mihai Baniţă, ing. Liviu Grigorică, ing. Florin Voloacă, ing. Balla Geza, ing. chim. Liliana Gavrilescu, ing. Cristian Tudor, ing. Dorel Popa. Secretariatul competiției este asigurat de ing. Ada Nămoloşanu, ing. Gabriela Arion, ing. Dorin Heroiu și ing. Diana Pavelescu. Pentru amatorii de statistici, mai trebuie să spunem că timpul alocat a fost, în medie, de patru minute pentru fiecare probă. În prima parte a zilei au fost degustate doi serii de vinuri albe şi una de vinuri roşii, ambele seci. După prânz, pe masa juraţilor au fost alte două serii de vinuri: albe aromate seci, roze seci, roşii seci, roşii demiseci şi demidulce.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago