Categories: Timp liber

Martini roz si-o furtuna, reteta de luni seara la filarmonica / FOTO

Cu ce se potrivește cel mai bine o… furtună? Răspunsul este, așa cum știu deja sute de timișoreni: cu un Martini roz! Concertul de luni seară, al trupei americane Pink Martini feat. Storm Large, a ridicat în picioare publicul, demonstrând, încă o dată, că muzica adevărată n-are granițe.

Pink Martini este o orchestră în miniatură, formată în 1994, în Portland, Oregon, de pianistul Thomas Lauderdale. La vremea respectivă, acesta visa să facă o carieră în politică, ba chiar să candideze pentru funcția de primar. N-a fost să fie așa, pentru că a reîntâlnit-o pe China Forbes, o colegă de la Harvard, și s-au apucat să compună piese. Prima dintre ele a fost „Sympathique”, care a devenit aproape instant un mare hit în Franța. Din acel moment, succesul a fost doar o chestiune de timp

La Timișoara, în sala Filarmonicii Banatul, Pink Martini a venit cu Storm Large, intrată în trupă în perioada în care China Forbes se recupera după operația pe corzile vocale, și a făcut spectacol. Pe lângă piesele deja consacrate – cum ar fi „Sympathique”, „Donde Estas Yolanda”, „Una Notte a Napoli” sau „Brazil” – surpriza a fost interpretarea unei piese în limba română, care a smuls ropote de aplauze. Este vorba despre „Dorule, dorule”, a Loredanei Groza, cântată cu mult suflet de Storm Large.

Spectacolul este în așa fel structurat încât accentul cade, pe rând, pe muzicienii care compun orchestra și care își demonstrează, din plin, clasa. Senzația pe care ți-o lasă, ca spectator, este că acești oameni efectiv se joacă, că fac asta  doar pentru a se distra, pentru a petrece împreună câteva zeci de minute în mijlocul unor ritmuri care vin din mai multe colțuri ale lumii.

Storm Large e senzuală și puternică, extraordinar de expresivă și foarte potrivită cu muzica… mondială pe care o cântă. Trăiește fiecare notă și-și transmite toate emoțiile dincolo de scenă. „Sunt o furtună mare, așa cum se spune în română”, a spus cântăreața, evident în română, la începutul concertului. Și chiar așa a fost.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago